Primo Lemon & Herb Spatchcock Turkey Directions
Items: Mixing Bowl, Zester, Aluminum Roasting Pan, Knife or Kitchen Shears, Clear Plastic Wrap, Aluminum Foil
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Αλάτι και πιπέρι στην γεύση. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.
Τοποθετήστε το στήθος της γαλοπούλας σε μια σανίδα κοπής και χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι κουζίνας ή ένα μαχαίρι για να κόψετε την κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης και να την αφαιρέσετε. Αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα και πιέστε προς τα κάτω το στήθος για να το ισιώσετε. Κόψτε τυχόν τμήματα του δέρματος που περισσεύουν.
Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας ανάμεσα στο δέρμα και το κρέας για να τα ξεχωρίσετε. Τρίψτε το μείγμα με το βούτυρο, τα βότανα και το λεμόνι απευθείας στο κρέας και πιέστε προς τα κάτω στο δέρμα. Τρίψτε το υπόλοιπο μείγμα στο εξωτερικό μέρος του δέρματος.
Τυλίξτε τη γαλοπούλα με ένα καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε την σε μια κατσαρόλα ψησίματος αλουμινίου. Τοποθετήστε την επάνω στον πάγο στην κατάψυξη.
Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο και θερμάνετε στους 160-175°C. Τοποθετήστε ένα ταψάκι για τα λίπη κάτω από τη σχάρα ψησίματος.
Αφαιρέστε το καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα από την γαλοπούλα και τοποθετήστε την με την πλευρά του δέρματος στην σχάρα ψησίματος.
Ψήστε για 90 λεπτά ή μέχρι το στήθος να φθάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 71°C.
Αφαιρέστε την γαλοπούλα από την ψησταρία σας και τυλίξτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Αφήστε την να "ξεκουραστεί" για 20-30 λεπτά.
Κόψτε τα πόδια, τους μηρούς και τα φτερά και αφήστε τα στην άκρη. Αφαιρέστε το κρέας από το στήθος και σερβίρετε.
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Αλάτι και πιπέρι στην γεύση. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.
Τοποθετήστε το στήθος της γαλοπούλας σε μια σανίδα κοπής και χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι κουζίνας ή ένα μαχαίρι για να κόψετε την κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης και να την αφαιρέσετε. Αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα και πιέστε προς τα κάτω το στήθος για να το ισιώσετε. Κόψτε τυχόν τμήματα του δέρματος που περισσεύουν.
Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας ανάμεσα στο δέρμα και το κρέας για να τα ξεχωρίσετε. Τρίψτε το μείγμα με το βούτυρο, τα βότανα και το λεμόνι απευθείας στο κρέας και πιέστε προς τα κάτω στο δέρμα. Τρίψτε το υπόλοιπο μείγμα στο εξωτερικό μέρος του δέρματος.
Τυλίξτε τη γαλοπούλα με ένα καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε την σε μια κατσαρόλα ψησίματος αλουμινίου. Τοποθετήστε την επάνω στον πάγο στην κατάψυξη.
Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο και θερμάνετε στους 160-175°C. Τοποθετήστε ένα ταψάκι για τα λίπη κάτω από τη σχάρα ψησίματος.
Αφαιρέστε το καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα από την γαλοπούλα και τοποθετήστε την με την πλευρά του δέρματος στην σχάρα ψησίματος.
Ψήστε για 90 λεπτά ή μέχρι το στήθος να φθάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 71°C.
Αφαιρέστε την γαλοπούλα από την ψησταρία σας και τυλίξτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Αφήστε την να "ξεκουραστεί" για 20-30 λεπτά.
Κόψτε τα πόδια, τους μηρούς και τα φτερά και αφήστε τα στην άκρη. Αφαιρέστε το κρέας από το στήθος και σερβίρετε.