Γαλοπούλα της Ώρας με λεμόνι και βότανα στην Primo

Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time1 hr 30 minsTotal Time2 hrs
Συστατικά
 55 kg Γαλοπούλα
 2 sticks ανάλατο βούτυρο (ελαφρώς μαλακό)
 2 tbsp φρέσκος χυμός λεμόνι
 2 tsp ξύσμα λεμονιού
 2 tbsp φρέσκο ​​φασκόμηλο (ψιλοκομμένο)
 2 tbsp φρέσκο ​​δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
 2 tbsp φρέσκο ​​θυμάρι (ψιλοκομμένο)

Primo Lemon & Herb Spatchcock Turkey Directions

Items: Mixing Bowl, Zester, Aluminum Roasting Pan, Knife or Kitchen Shears, Clear Plastic Wrap, Aluminum Foil

Οδηγίες για λίγο “Πριν Φύγετε για το Παιχνίδι”
1

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Αλάτι και πιπέρι στην γεύση. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.

2

Τοποθετήστε το στήθος της γαλοπούλας σε μια σανίδα κοπής και χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι κουζίνας ή ένα μαχαίρι για να κόψετε την κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης και να την αφαιρέσετε. Αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα και πιέστε προς τα κάτω το στήθος για να το ισιώσετε. Κόψτε τυχόν τμήματα του δέρματος που περισσεύουν.

3

Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας ανάμεσα στο δέρμα και το κρέας για να τα ξεχωρίσετε. Τρίψτε το μείγμα με το βούτυρο, τα βότανα και το λεμόνι απευθείας στο κρέας και πιέστε προς τα κάτω στο δέρμα. Τρίψτε το υπόλοιπο μείγμα στο εξωτερικό μέρος του δέρματος.

4

Τυλίξτε τη γαλοπούλα με ένα καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε την σε μια κατσαρόλα ψησίματος αλουμινίου. Τοποθετήστε την επάνω στον πάγο στην κατάψυξη.

Οδηγίες για το Ψήσιμο της Γαλοπούλας
5

Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο και θερμάνετε στους 160-175°C. Τοποθετήστε ένα ταψάκι για τα λίπη κάτω από τη σχάρα ψησίματος.

6

Αφαιρέστε το καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα από την γαλοπούλα και τοποθετήστε την με την πλευρά του δέρματος στην σχάρα ψησίματος.

7

Ψήστε για 90 λεπτά ή μέχρι το στήθος να φθάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 71°C.

8

Αφαιρέστε την γαλοπούλα από την ψησταρία σας και τυλίξτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Αφήστε την να "ξεκουραστεί" για 20-30 λεπτά.

9

Κόψτε τα πόδια, τους μηρούς και τα φτερά και αφήστε τα στην άκρη. Αφαιρέστε το κρέας από το στήθος και σερβίρετε.

Ingredients

Συστατικά
 55 kg Γαλοπούλα
 2 sticks ανάλατο βούτυρο (ελαφρώς μαλακό)
 2 tbsp φρέσκος χυμός λεμόνι
 2 tsp ξύσμα λεμονιού
 2 tbsp φρέσκο ​​φασκόμηλο (ψιλοκομμένο)
 2 tbsp φρέσκο ​​δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
 2 tbsp φρέσκο ​​θυμάρι (ψιλοκομμένο)

Directions

Οδηγίες για λίγο “Πριν Φύγετε για το Παιχνίδι”
1

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Αλάτι και πιπέρι στην γεύση. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.

2

Τοποθετήστε το στήθος της γαλοπούλας σε μια σανίδα κοπής και χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι κουζίνας ή ένα μαχαίρι για να κόψετε την κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης και να την αφαιρέσετε. Αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα και πιέστε προς τα κάτω το στήθος για να το ισιώσετε. Κόψτε τυχόν τμήματα του δέρματος που περισσεύουν.

3

Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας ανάμεσα στο δέρμα και το κρέας για να τα ξεχωρίσετε. Τρίψτε το μείγμα με το βούτυρο, τα βότανα και το λεμόνι απευθείας στο κρέας και πιέστε προς τα κάτω στο δέρμα. Τρίψτε το υπόλοιπο μείγμα στο εξωτερικό μέρος του δέρματος.

4

Τυλίξτε τη γαλοπούλα με ένα καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε την σε μια κατσαρόλα ψησίματος αλουμινίου. Τοποθετήστε την επάνω στον πάγο στην κατάψυξη.

Οδηγίες για το Ψήσιμο της Γαλοπούλας
5

Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο και θερμάνετε στους 160-175°C. Τοποθετήστε ένα ταψάκι για τα λίπη κάτω από τη σχάρα ψησίματος.

6

Αφαιρέστε το καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα από την γαλοπούλα και τοποθετήστε την με την πλευρά του δέρματος στην σχάρα ψησίματος.

7

Ψήστε για 90 λεπτά ή μέχρι το στήθος να φθάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 71°C.

8

Αφαιρέστε την γαλοπούλα από την ψησταρία σας και τυλίξτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Αφήστε την να "ξεκουραστεί" για 20-30 λεπτά.

9

Κόψτε τα πόδια, τους μηρούς και τα φτερά και αφήστε τα στην άκρη. Αφαιρέστε το κρέας από το στήθος και σερβίρετε.

Γαλοπούλα της Ώρας με λεμόνι και βότανα στην Primo