Όλα ξεκίνησαν με έναν Αμερικανό τουρίστα και μια γαλοπούλα

Γιώργος Σαμαράς

Όταν ο Γιώργος Σαμαράς τελείωσε την στρατιωτική του θητεία ως στρατιωτικός φαρμακοποιός στον Ελληνικό Στρατό το 1986,έψαχνε για μία καριέρα και έστρεψε το  ενδιαφέρον του στην μεγάλη του αγάπη , την θάλασσα. Άρχισε την αγωνιστική ιστιοπλοΐα αλλά και ως κυβερνήτης σκάφους για τουριστικές εκδρομές στα Ελληνικά νησιά.Το 1988 συνάντησε την μέλλουσα γυναίκα του, την Κέλλυ, μία Αμερικάνα που έκανε διακοπές με την οικογένειά της και είχαν νοικιάσει το σκάφος του Γιώργου.

Ο Γιώργος ερωτεύτηκε την Κέλλυ και κράτησαν την επαφή τους και μετά την επιστροφή της στην πατρίδα της. Τελικά εκείνη επέστρεψε στην Ελλάδα και έμεινε μαζί του και λίγο αργότερα παντρεύτηκαν. Επτά χρόνια αργότερα το ζευγάρι αποφάσισε να μετακομίσει στις ΗΠΑ.Ο πεθερός του Γιώργου είχε μία ψησταριά Kamado και την γιορτή για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Γιώργος έψησε γαλοπούλα για πρώτη φορά. Έμεινε έκπληκτος από το πόσο ζουμερή και νόστιμη ήταν η γαλοπούλα που ψήθηκε. Η ψησταριά φαινόταν και απέδιδε όπως κανένα από τα γκριλ που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Αγόρασε μία ψησταριά Kamado για τον εαυτό του και άρχισε να ψήνει τακτικά σε αυτήν. Μίλησε γι αυτήν στους φίλους του και στην οικογένειά του στην Ελλάδα και άρχισε να στέλνει ψησταριές στην Ελλάδα για να τις χρησιμοποιήσουν. Τελικά ο Γιώργος ανακάλυψε ότι περί τους 80 γνωστούς στην πατρίδα του θέλανε να έχουν μία Kamado, οπότε ζήτησε συνεργασία με τον κατασκευαστή για να εμπορεύεται τις ψησταριές.

Ο κατασκευαστής αρνήθηκε την πρότασή του.. Ο Γιώργος δεν απογοητεύτηκε από την άρνηση και έχοντας δει το κομμάτι της αγοράς σαν ευκαιρία, αποφάσισε να φτιάξει την δική του ψησταριά Kamado. Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών και μηχανικοί κεραμικών κατασκευών, του είπαν πως αυτό δεν γίνεται, αλλά αυτός επέμεινε και ξόδεψε τα επόμενα χρόνια αναπτύσσοντας και δοκιμάζοντας την δική του φόρμουλα για να φτιάξει το σωστό μίγμα. Το 1996, ήταν έτοιμος πλέον να πουλήσει τις δικές του κεραμικές ψησταριές. Ο Σαμαράς επέλεξε να της δώσει το όνομα “Primo” που στα Ιταλικά σημαίνει «το άριστο».

Η πρώτη του εγκατάσταση ήταν ένας ενοικιαζόμενος χώρος 700 τετραγωνικών ποδιών. Λόγω του περιορισμένου χώρου, μπορούσε να κατασκευάσει μόνο 2 ψησταριές την φορά και έπρεπε να οδηγήσει από την μία άκρη της πόλης στην άλλη για να τις ψήσει σε ένα καμίνι. Τα επόμενα χρόνια , το νέο στυλ Kamado της Primo απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα λόγω της φήμης που απέκτησε για την ποιότητά της αλλά και ως η μόνη κεραμική ψησταριά που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Ο Σαμαράς έχει πάθος στην βελτίωση των κεραμικών ψησταριών του, αλλά και στην ανάπτυξη νεωτερισμών και το 2000 παρουσίασε την Primo 2000, έναν συνδυασμό κεραμικής ψησταριάς που λειτουργεί με αέριο.

Η ιδέα του ήταν να εκμεταλλευτεί την μέγιστη διατήρηση της θερμότητας μιας κεραμικής ψησταριάς και την ευκολία του αερίου σαν πηγή θερμότητας που τόσοι καταναλωτές προτιμούν για υπαίθριο ψήσιμο. Ήταν ένα αδιαφιλονίκητο προϊόν που δεν είχε ξανά εμφανιστεί στο παρελθόν και πουλήθηκαν πάνω από 700 κομμάτια. Η παραγωγή του σταμάτησε λίγα χρόνια αργότερα λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν με την συναρμολόγηση και την φόρτωση. Ο Γιώργος συνέχισε να ερευνά και ανακάλυψε ότι εκτός του στρογγυλού σχήματος μιας παραδοσιακής ψησταριάς Kamado, το οβάλ σχήμα μπορεί να δώσει πολύ μεγαλύτερη απόδοση και ευελιξία. Αυτή διαπίστωση άλλαξε για πάντα την κατεύθυνση της Primo.
Η παρουσίαση της ευρεσιτεχνίας με την οβάλ ψησταριά, το 2002 καθιέρωσε την Primo ως κυρίαρχο κατασκευαστή στην αγορά των κεραμικών ψησταριών. Σήμερα η Primo έχει τις εγκαταστάσεις της σε έναν χώρο 92,000 τετραγωνικών ποδιών στο Tucker της Γεωργίας όπου παράγει τις κεραμικές ψησταριές της που διατίθενται σε 24 χώρες στον κόσμο.

23 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

92000 Εγκαταστάσεις (τπ)
24 Χώρες
23 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ
16000 FACEBOOK LIKES

ΡΩΤΗΣTE ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ PRIMO

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

 Τηλ: 210 80 41 993
Email: info@generalgas.gr

 Σισμανογλείου 8, 15235,
Βριλήσσια, Αθήνα

 Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 9:30 – 15:00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκεύη: 9:30 – 14:30 & 17:30 – 20:30