Σε ένα μεγάλο πλαστικό ή κεραμικό μπολ, συνδυάστε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και ζάχαρη για τη μαρινάδα. Ανακατέψτε σχολαστικά ώστε να διαλυθεί πλήρως το αλάτι.
Εάν αγοράσατε ολόκληρες φτερούγες, κόψτε τις άκρες των πτερυγίων στην άρθρωση και στη συνέχεια κόψτε τον σύνδεσμο μεταξύ του κοκκάλου και του επίπεδου, ώστε να έχετε δύο κομμάτια ανά φτερούγα. Τοποθετήστε τα σε μια πολύ μεγάλη επανασφραγιζόμενη τσάντα ή σε δύο τσάντες 3.8lt.
Αφήστε το 1/2 φλιτζάνι της μαρινάδας για να αλείψετε και προσθέστε την υπόλοιπη μαρινάδα στην τσάντα με τις φτερούγες ή την κατανέμετε ομοιόμορφα ανάμεσα στις δύο σακούλες. Βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί καλά και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από την σακούλα(ες). Τοποθετήστε τις φτερούγες στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Θερμάνετε την ψησταριά στους 177°C και ρυθμίστε την για έμμεσο ψήσιμο. Τοποθετήστε τις φτερούγες στην ψησταριά και αδειάστε την μαρινάδα από την τσάντα(ες). Ψήστε τις φτερούγες για 30 λεπτά και αλείψτε τις με την υπόλοιπη μαρινάδα. Ανακινήστε τις φτερούγες όπως απαιτείται μέχρις ότου και οι δύο πλευρές να είναι χρυσαφένιες και καφέ.
Σερβίρετε αμέσως με το ξύδι βύνης (εαν επιθυμείτε πασπαλίστε μεμονωμένα τα κομμάτια από τις φτερούγες για πρόσθετη γεύση), το σέλινο και το αγαπημένο σας dressing (το blue cheese είναι εξαιρετική επιλογή).
Primo Sea Salt & Vinegar Chicken Wings Recipe PDF
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο πλαστικό ή κεραμικό μπολ, συνδυάστε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και ζάχαρη για τη μαρινάδα. Ανακατέψτε σχολαστικά ώστε να διαλυθεί πλήρως το αλάτι.
Εάν αγοράσατε ολόκληρες φτερούγες, κόψτε τις άκρες των πτερυγίων στην άρθρωση και στη συνέχεια κόψτε τον σύνδεσμο μεταξύ του κοκκάλου και του επίπεδου, ώστε να έχετε δύο κομμάτια ανά φτερούγα. Τοποθετήστε τα σε μια πολύ μεγάλη επανασφραγιζόμενη τσάντα ή σε δύο τσάντες 3.8lt.
Αφήστε το 1/2 φλιτζάνι της μαρινάδας για να αλείψετε και προσθέστε την υπόλοιπη μαρινάδα στην τσάντα με τις φτερούγες ή την κατανέμετε ομοιόμορφα ανάμεσα στις δύο σακούλες. Βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί καλά και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από την σακούλα(ες). Τοποθετήστε τις φτερούγες στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Θερμάνετε την ψησταριά στους 177°C και ρυθμίστε την για έμμεσο ψήσιμο. Τοποθετήστε τις φτερούγες στην ψησταριά και αδειάστε την μαρινάδα από την τσάντα(ες). Ψήστε τις φτερούγες για 30 λεπτά και αλείψτε τις με την υπόλοιπη μαρινάδα. Ανακινήστε τις φτερούγες όπως απαιτείται μέχρις ότου και οι δύο πλευρές να είναι χρυσαφένιες και καφέ.
Σερβίρετε αμέσως με το ξύδι βύνης (εαν επιθυμείτε πασπαλίστε μεμονωμένα τα κομμάτια από τις φτερούγες για πρόσθετη γεύση), το σέλινο και το αγαπημένο σας dressing (το blue cheese είναι εξαιρετική επιλογή).