Φτερούγες Κοτόπουλου με Θαλασσινό Αλάτι και Ξύδι

Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 30 mins
Συστατικά
 2,25 kg κομμάτια φτερούγας κοτόπουλου
 2,50 cups μηλόξυδο
 0,50 cup έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 5 tbsp Θαλασσινό αλάτι
 2 tsp σκόνη σκόρδου
 2 tsp σκόνη κρεμμυδιού
 2 tsp κρυσταλλική ζάχαρη
 1 μπουκάλι βύνης ξυδιού (προαιρετικό)
Οδηγίες για Φτερούγες Κοτόπουλου με Θαλασσινό Αλάτι και Ξύδι
1

Σε ένα μεγάλο πλαστικό ή κεραμικό μπολ, συνδυάστε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και ζάχαρη για τη μαρινάδα. Ανακατέψτε σχολαστικά ώστε να διαλυθεί πλήρως το αλάτι.

2

Εάν αγοράσατε ολόκληρες φτερούγες, κόψτε τις άκρες των πτερυγίων στην άρθρωση και στη συνέχεια κόψτε τον σύνδεσμο μεταξύ του κοκκάλου και του επίπεδου, ώστε να έχετε δύο κομμάτια ανά φτερούγα. Τοποθετήστε τα σε μια πολύ μεγάλη επανασφραγιζόμενη τσάντα ή σε δύο τσάντες 3.8lt.

3

Αφήστε το 1/2 φλιτζάνι της μαρινάδας για να αλείψετε και προσθέστε την υπόλοιπη μαρινάδα στην τσάντα με τις φτερούγες ή την κατανέμετε ομοιόμορφα ανάμεσα στις δύο σακούλες. Βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί καλά και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από την σακούλα(ες). Τοποθετήστε τις φτερούγες στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

4

Θερμάνετε την ψησταριά στους 177°C και ρυθμίστε την για έμμεσο ψήσιμο. Τοποθετήστε τις φτερούγες στην ψησταριά και αδειάστε την μαρινάδα από την τσάντα(ες). Ψήστε τις φτερούγες για 30 λεπτά και αλείψτε τις με την υπόλοιπη μαρινάδα. Ανακινήστε τις φτερούγες όπως απαιτείται μέχρις ότου και οι δύο πλευρές να είναι χρυσαφένιες και καφέ.

5

Σερβίρετε αμέσως με το ξύδι βύνης (εαν επιθυμείτε πασπαλίστε μεμονωμένα τα κομμάτια από τις φτερούγες για πρόσθετη γεύση), το σέλινο και το αγαπημένο σας dressing (το blue cheese είναι εξαιρετική επιλογή).

Primo Sea Salt & Vinegar Chicken Wings Recipe PDF

Ingredients

Συστατικά
 2,25 kg κομμάτια φτερούγας κοτόπουλου
 2,50 cups μηλόξυδο
 0,50 cup έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 5 tbsp Θαλασσινό αλάτι
 2 tsp σκόνη σκόρδου
 2 tsp σκόνη κρεμμυδιού
 2 tsp κρυσταλλική ζάχαρη
 1 μπουκάλι βύνης ξυδιού (προαιρετικό)

Directions

Οδηγίες για Φτερούγες Κοτόπουλου με Θαλασσινό Αλάτι και Ξύδι
1

Σε ένα μεγάλο πλαστικό ή κεραμικό μπολ, συνδυάστε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού και ζάχαρη για τη μαρινάδα. Ανακατέψτε σχολαστικά ώστε να διαλυθεί πλήρως το αλάτι.

2

Εάν αγοράσατε ολόκληρες φτερούγες, κόψτε τις άκρες των πτερυγίων στην άρθρωση και στη συνέχεια κόψτε τον σύνδεσμο μεταξύ του κοκκάλου και του επίπεδου, ώστε να έχετε δύο κομμάτια ανά φτερούγα. Τοποθετήστε τα σε μια πολύ μεγάλη επανασφραγιζόμενη τσάντα ή σε δύο τσάντες 3.8lt.

3

Αφήστε το 1/2 φλιτζάνι της μαρινάδας για να αλείψετε και προσθέστε την υπόλοιπη μαρινάδα στην τσάντα με τις φτερούγες ή την κατανέμετε ομοιόμορφα ανάμεσα στις δύο σακούλες. Βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί καλά και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από την σακούλα(ες). Τοποθετήστε τις φτερούγες στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

4

Θερμάνετε την ψησταριά στους 177°C και ρυθμίστε την για έμμεσο ψήσιμο. Τοποθετήστε τις φτερούγες στην ψησταριά και αδειάστε την μαρινάδα από την τσάντα(ες). Ψήστε τις φτερούγες για 30 λεπτά και αλείψτε τις με την υπόλοιπη μαρινάδα. Ανακινήστε τις φτερούγες όπως απαιτείται μέχρις ότου και οι δύο πλευρές να είναι χρυσαφένιες και καφέ.

5

Σερβίρετε αμέσως με το ξύδι βύνης (εαν επιθυμείτε πασπαλίστε μεμονωμένα τα κομμάτια από τις φτερούγες για πρόσθετη γεύση), το σέλινο και το αγαπημένο σας dressing (το blue cheese είναι εξαιρετική επιλογή).

Φτερούγες Κοτόπουλου με Θαλασσινό Αλάτι και Ξύδι