Χοιρινό Φιλέτο σε Άλμη με Ροδάκινο & Αλμυρά Λαχανικά

Yields1 Serving
Prep Time1 hrCook Time2 hrs 30 minsTotal Time3 hrs 30 mins
Συστατικά
 1,80 kg Χοιρινό Φιλέτο
 700 g νέκταρ ροδάκινου
 5 cups χοντρό θαλασσινό αλάτι
 5 cups καστανή ζάχαρη
 350 ml νερό
 3 λωρίδες μπέικον (κομμένες στα τρία)
 1 ολόκληρο κρεμμύδι (κομμένο στα τέσσερα)
 8 ολόκληρα λευκά μανιτάρια (κομμένα στην μέση)
 12 μίσχοι από σπαράγγια (κομμένα)
 100 g μαρμελάδα ροδάκινου ή μαρμελάδα
 ελαιόλαδο
 αλάτι
 φρέσκο μαύρο πιπέρι

Peach Brined Pork Loin & Savory Vegetables Directions

Recommended: Cast iron skillet or roasting pan

Οδηγίες Άλμης
1

Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το νέκταρ ροδάκινου, το θαλασσινό αλάτι, την καστανή ζάχαρη και το νερό. Ανακατέψτε και βράστε. Αφαιρέστε από την θερμότητα, καλύψτε και αφήστε την άλμη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

2

Τοποθετήστε το φιλέτο του χοιρινού σε ένα σφραγιζόμενο δοχείο ή πλαστική σακούλα και ρίξτε το μέσα στην άλμη. Διατηρήστε στο ψυγείο κατά την διάρκεια της νύχτας.

Οδηγίες Ψησίματος
3

Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο και θερμάνετε στους 110°C. Αφαιρέστε το φιλέτο από την άλμη, ξεπλύνετε και στεγνώστε.

4

Βουρτσίστε την μαντεμένια κατσαρόλα ή το τηγάνι ψησίματος με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο με την "λιπαρή πλευρά" προς τα κάτω.

5

Τοποθετήστε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα σπαράγγια γύρω από το φιλέτο. Αλείψτε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε το φιλέτο και τα λαχανικά στην γεύση.

6

Αλείψτε την κορυφή του φιλέτου με μαρμελάδα ροδάκινου 30-45 λεπτά πριν την αφαιρέσετε από την ψησταριά.

7

Ανάλογα με την προτιμώμενη ομοιότητα, το εσωτερικό εύρος θερμοκρασίας στόχου είναι 63-171°C.

8

Αφαιρέστε από την ψησταριά και καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά πριν το κόψετε.

Ingredients

Συστατικά
 1,80 kg Χοιρινό Φιλέτο
 700 g νέκταρ ροδάκινου
 5 cups χοντρό θαλασσινό αλάτι
 5 cups καστανή ζάχαρη
 350 ml νερό
 3 λωρίδες μπέικον (κομμένες στα τρία)
 1 ολόκληρο κρεμμύδι (κομμένο στα τέσσερα)
 8 ολόκληρα λευκά μανιτάρια (κομμένα στην μέση)
 12 μίσχοι από σπαράγγια (κομμένα)
 100 g μαρμελάδα ροδάκινου ή μαρμελάδα
 ελαιόλαδο
 αλάτι
 φρέσκο μαύρο πιπέρι

Directions

Οδηγίες Άλμης
1

Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το νέκταρ ροδάκινου, το θαλασσινό αλάτι, την καστανή ζάχαρη και το νερό. Ανακατέψτε και βράστε. Αφαιρέστε από την θερμότητα, καλύψτε και αφήστε την άλμη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

2

Τοποθετήστε το φιλέτο του χοιρινού σε ένα σφραγιζόμενο δοχείο ή πλαστική σακούλα και ρίξτε το μέσα στην άλμη. Διατηρήστε στο ψυγείο κατά την διάρκεια της νύχτας.

Οδηγίες Ψησίματος
3

Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο και θερμάνετε στους 110°C. Αφαιρέστε το φιλέτο από την άλμη, ξεπλύνετε και στεγνώστε.

4

Βουρτσίστε την μαντεμένια κατσαρόλα ή το τηγάνι ψησίματος με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο με την "λιπαρή πλευρά" προς τα κάτω.

5

Τοποθετήστε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα σπαράγγια γύρω από το φιλέτο. Αλείψτε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε το φιλέτο και τα λαχανικά στην γεύση.

6

Αλείψτε την κορυφή του φιλέτου με μαρμελάδα ροδάκινου 30-45 λεπτά πριν την αφαιρέσετε από την ψησταριά.

7

Ανάλογα με την προτιμώμενη ομοιότητα, το εσωτερικό εύρος θερμοκρασίας στόχου είναι 63-171°C.

8

Αφαιρέστε από την ψησταριά και καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά πριν το κόψετε.

Χοιρινό Φιλέτο σε Άλμη με Ροδάκινο & Αλμυρά Λαχανικά