Peach Brined Pork Loin & Savory Vegetables Directions
Recommended: Cast iron skillet or roasting pan
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το νέκταρ ροδάκινου, το θαλασσινό αλάτι, την καστανή ζάχαρη και το νερό. Ανακατέψτε και βράστε. Αφαιρέστε από την θερμότητα, καλύψτε και αφήστε την άλμη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε το φιλέτο του χοιρινού σε ένα σφραγιζόμενο δοχείο ή πλαστική σακούλα και ρίξτε το μέσα στην άλμη. Διατηρήστε στο ψυγείο κατά την διάρκεια της νύχτας.
Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο και θερμάνετε στους 110°C. Αφαιρέστε το φιλέτο από την άλμη, ξεπλύνετε και στεγνώστε.
Βουρτσίστε την μαντεμένια κατσαρόλα ή το τηγάνι ψησίματος με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο με την "λιπαρή πλευρά" προς τα κάτω.
Τοποθετήστε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα σπαράγγια γύρω από το φιλέτο. Αλείψτε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε το φιλέτο και τα λαχανικά στην γεύση.
Αλείψτε την κορυφή του φιλέτου με μαρμελάδα ροδάκινου 30-45 λεπτά πριν την αφαιρέσετε από την ψησταριά.
Ανάλογα με την προτιμώμενη ομοιότητα, το εσωτερικό εύρος θερμοκρασίας στόχου είναι 63-171°C.
Αφαιρέστε από την ψησταριά και καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά πριν το κόψετε.
Ingredients
Directions
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το νέκταρ ροδάκινου, το θαλασσινό αλάτι, την καστανή ζάχαρη και το νερό. Ανακατέψτε και βράστε. Αφαιρέστε από την θερμότητα, καλύψτε και αφήστε την άλμη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε το φιλέτο του χοιρινού σε ένα σφραγιζόμενο δοχείο ή πλαστική σακούλα και ρίξτε το μέσα στην άλμη. Διατηρήστε στο ψυγείο κατά την διάρκεια της νύχτας.
Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο και θερμάνετε στους 110°C. Αφαιρέστε το φιλέτο από την άλμη, ξεπλύνετε και στεγνώστε.
Βουρτσίστε την μαντεμένια κατσαρόλα ή το τηγάνι ψησίματος με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το χοιρινό φιλέτο με την "λιπαρή πλευρά" προς τα κάτω.
Τοποθετήστε το μπέικον, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα σπαράγγια γύρω από το φιλέτο. Αλείψτε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε το φιλέτο και τα λαχανικά στην γεύση.
Αλείψτε την κορυφή του φιλέτου με μαρμελάδα ροδάκινου 30-45 λεπτά πριν την αφαιρέσετε από την ψησταριά.
Ανάλογα με την προτιμώμενη ομοιότητα, το εσωτερικό εύρος θερμοκρασίας στόχου είναι 63-171°C.
Αφαιρέστε από την ψησταριά και καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά πριν το κόψετε.