Γλάσο Βατόμουρου με Μηλόξυδο

Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 30 mins
Συστατικά Γλάσου
 5 cups πράσο (τεμαχισμένο)
 1 tbsp βούτυρο
 21 cups κομπόστα βατόμουρο
 15 tbsp μηλόξυδο
 21 tsp αλάτι και πιπέρι στην γεύση
 11 tsp πιπέρι
 θυμάρι (προαιρετικό)
Οδηγίες για Γλάσο Βατόμουρου με Μηλόξυδο
1

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε πράσο και σοτάρουμε μέχρι τα πράσα να είναι μαλακά.

2

Προσθέτετε τις κονσέρβες, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

3

Αφήστε να κρυώσει.

4

Προσθέστε σε φιλέτο χοιρινού κρέατος ή ψητό χοιρινό κοντά στην θερμοκρασία τελειώματος όταν ψήνετε έμμεσα για τα τελευταία 15 λεπτά του μαγειρέματος.

5

Κατ'επιλογή, μπορείτε να μεταφέρετε το ψητό ή το φιλέτο για άμεσο ψήσιμο για να καραμελώσετε το γλάσο κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Σημειώσεις συνταγής

Θαλασσινό αλάτι και πιπέρι προστίθενται στο κρέας πριν το ψύσιμο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το μετακινήσετε στην ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο. Έχουμε παρατηρήσει πως όταν προσθέτουμε το γλάσο κοντά στο τέλος του ψησίματος έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Κατ'επιλογή, το άμεσο ψήσιμο στο τέλος του ψησίματος θα βοηθήσει επίσης να καραμελώσουμε τα σάκχαρα. Ψήστε το χοιρινό σε μια θερμοκρασία τουλάχιστον 63ºC  εσωτερική θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο κρέατος ή ένα ψηφιακό θερμόμετρο.

Ingredients

Συστατικά Γλάσου
 5 cups πράσο (τεμαχισμένο)
 1 tbsp βούτυρο
 21 cups κομπόστα βατόμουρο
 15 tbsp μηλόξυδο
 21 tsp αλάτι και πιπέρι στην γεύση
 11 tsp πιπέρι
 θυμάρι (προαιρετικό)

Directions

Οδηγίες για Γλάσο Βατόμουρου με Μηλόξυδο
1

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε πράσο και σοτάρουμε μέχρι τα πράσα να είναι μαλακά.

2

Προσθέτετε τις κονσέρβες, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

3

Αφήστε να κρυώσει.

4

Προσθέστε σε φιλέτο χοιρινού κρέατος ή ψητό χοιρινό κοντά στην θερμοκρασία τελειώματος όταν ψήνετε έμμεσα για τα τελευταία 15 λεπτά του μαγειρέματος.

5

Κατ'επιλογή, μπορείτε να μεταφέρετε το ψητό ή το φιλέτο για άμεσο ψήσιμο για να καραμελώσετε το γλάσο κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Γλάσο Βατόμουρου με Μηλόξυδο