Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε πράσο και σοτάρουμε μέχρι τα πράσα να είναι μαλακά.
Προσθέτετε τις κονσέρβες, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφήστε να κρυώσει.
Προσθέστε σε φιλέτο χοιρινού κρέατος ή ψητό χοιρινό κοντά στην θερμοκρασία τελειώματος όταν ψήνετε έμμεσα για τα τελευταία 15 λεπτά του μαγειρέματος.
Κατ'επιλογή, μπορείτε να μεταφέρετε το ψητό ή το φιλέτο για άμεσο ψήσιμο για να καραμελώσετε το γλάσο κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Σημειώσεις συνταγής
Θαλασσινό αλάτι και πιπέρι προστίθενται στο κρέας πριν το ψύσιμο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το μετακινήσετε στην ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο. Έχουμε παρατηρήσει πως όταν προσθέτουμε το γλάσο κοντά στο τέλος του ψησίματος έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Κατ'επιλογή, το άμεσο ψήσιμο στο τέλος του ψησίματος θα βοηθήσει επίσης να καραμελώσουμε τα σάκχαρα. Ψήστε το χοιρινό σε μια θερμοκρασία τουλάχιστον 63ºC εσωτερική θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο κρέατος ή ένα ψηφιακό θερμόμετρο.
Ingredients
Directions
Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε πράσο και σοτάρουμε μέχρι τα πράσα να είναι μαλακά.
Προσθέτετε τις κονσέρβες, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφήστε να κρυώσει.
Προσθέστε σε φιλέτο χοιρινού κρέατος ή ψητό χοιρινό κοντά στην θερμοκρασία τελειώματος όταν ψήνετε έμμεσα για τα τελευταία 15 λεπτά του μαγειρέματος.
Κατ'επιλογή, μπορείτε να μεταφέρετε το ψητό ή το φιλέτο για άμεσο ψήσιμο για να καραμελώσετε το γλάσο κατά την διάρκεια του ψησίματος.