Ψητή Γαλοπούλα σε Άλμη Εσπεριδοειδών

Yields1 Serving
Συστατικά Γαλοπούλας
 1 Ολόκληρη Γαλοπούλα
 3 πορτοκάλια (σκληρά)
 3 λεμόνια (σκληρά)
Συστατικά Άλμης
 4 cups χυμός πορτοκάλι
 0,25 cup χυμό λεμονιού
 0,25 χυμός λάιμ
 0,25 cup μέλι
 1 cup καστανή ζάχαρη
 2 cups χοντρό αλάτι
 2 tbsp μαγειρικό μπαχαρικό * (βλέπε σημειώσεις)
 0,25 μαϊντανός
 2 φρέσκο ​​δεντρολίβανο
 4 σκελίδες σκόρδο
 3 φύλλα φρέσκο ​​φασκόμηλο
 1 ολόκληρη φλούδα πορτοκαλιού
 1 ολόκληρη φλούδα λεμονιού
 1 ολόκληρη φλούδα λάιμ
 3,70 l νερό
Συστατικά Μείγματος Βουτύρου
 1,50 cups μαλακό ανάλατο βούτυρο
 3 tbsp ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
 1 tbsp τρίμμα πορτοκαλιού
 1 tbsp τρίμμα λεμονιού
 1 tbsp τρίμμα λάιμ
 Αλάτι και πιπέρι στην γεύση
Οδηγίες για Ψητή Γαλοπούλα σε Άλμη Εσπεριδοειδών
Οδηγίες για την Άλμη
1

Συνδυάστε τα συστατικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε.

2

Αφαιρέστε από την φωτιά, καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει για 45 λεπτά. Προσθέστε αρκετό πάγο στο δοχείο για να δημιουργήσετε 7,
5 l μείγματος άλμης και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει ο περισσότερος ή όλος ο πάγος.

3

Τοποθετήστε την γαλοπούλα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα ή σε ένα καλάθι για τρόφιμα. Προσθέστε το μείγμα άλμης. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.

Οδηγίες για Μείγμα Βουτύρου
4

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τα συστατικά.

5

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι καθαρού πλαστικού περιτυλίγματος. Σχηματίστε με το μείγμα ένα μακρύ ρολό "σαν κορμό" και τυλίξτε στο πλαστικό περιτύλιγμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο.

Οδηγίες για Ψητή Γαλοπούλα
6

Αφαιρέστε τη γαλοπούλα από την άλμη. Ξεπλύνετε και στεγνώστε.

7

Αφαιρέστε το μείγμα βουτύρου από το ψυγείο και αφήστε το να μαλακώσει.

8

Τοποθετήστε τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και το λάιμ στην κοιλότητα της γαλοπούλας.

9

Δέστε την γαλοπούλα με νήμα που χρησιμοποιούν στα κρεοπωλεία ή δέστε τα πόδια μαζί. Τρίψτε το μείγμα βουτύρου σε όλες τις περιοχές του δέρματος της γαλοπούλας.

10

Γεμίστε την ψησταριά με κάρβουνο, ανάψτε και θερμάνετε στους 120°C. Προσθέστε κομμάτια ξύλου (προαιρετικά).

11

Τοποθετήστε τις αντιφλογιστικές πλάκες και τα ράφια. Τοποθετήστε ένα δοχείο συλλογής λίπους πάνω από τις πλάκες και τοποθετήστε τις κύριες σχάρες ψησίματος.

12

Τοποθετήστε την γαλοπούλα στις κύριες σχάρες ψησίματος (ψήστε για 2 ώρες).

13

Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 175°C και αλείψτε με περισσότερο βούτυρο. Αλείψτε κάθε ώρα. Αν το δέρμα είναι πολύ σκοτεινό, μπορείτε να το τυλίξετε ελαφρά με αλουμινόχαρτο.

14

Στοχευμένες εσωτερικές θερμοκρασίες: 74°C για το στήθος, 85°C για τον μηρό.

15

Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε την από την ψησταριά και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.

Σημειώσεις Συνταγής

Επιλογή: Το ψήσιμο με χρόνο αντί για την εσωτερική θερμοκρασία. Αν δεν έχετε ένα θερμόμετρο πυρήνα κρέατος ή ένα τρόπο να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία μπορείτε να ψήσετε με χρόνο. Ψήστε στους 163°C για 30 λεπτά ανά kg (Για παράδειγμα: μία γαλοπούλα 9 kg θα πρέπει να ψηθεί για 5 ώρες).  Ένα καυτερό μείγμα καρυκευμάτων, σπόροι μουστάρδας, κορίανδρος, γαρύφαλο, καυτερή κόκκινη πιπεριά και δάφνη.

Ingredients

Συστατικά Γαλοπούλας
 1 Ολόκληρη Γαλοπούλα
 3 πορτοκάλια (σκληρά)
 3 λεμόνια (σκληρά)
Συστατικά Άλμης
 4 cups χυμός πορτοκάλι
 0,25 cup χυμό λεμονιού
 0,25 χυμός λάιμ
 0,25 cup μέλι
 1 cup καστανή ζάχαρη
 2 cups χοντρό αλάτι
 2 tbsp μαγειρικό μπαχαρικό * (βλέπε σημειώσεις)
 0,25 μαϊντανός
 2 φρέσκο ​​δεντρολίβανο
 4 σκελίδες σκόρδο
 3 φύλλα φρέσκο ​​φασκόμηλο
 1 ολόκληρη φλούδα πορτοκαλιού
 1 ολόκληρη φλούδα λεμονιού
 1 ολόκληρη φλούδα λάιμ
 3,70 l νερό
Συστατικά Μείγματος Βουτύρου
 1,50 cups μαλακό ανάλατο βούτυρο
 3 tbsp ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
 1 tbsp τρίμμα πορτοκαλιού
 1 tbsp τρίμμα λεμονιού
 1 tbsp τρίμμα λάιμ
 Αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Directions

Οδηγίες για Ψητή Γαλοπούλα σε Άλμη Εσπεριδοειδών
Οδηγίες για την Άλμη
1

Συνδυάστε τα συστατικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε.

2

Αφαιρέστε από την φωτιά, καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει για 45 λεπτά. Προσθέστε αρκετό πάγο στο δοχείο για να δημιουργήσετε 7,
5 l μείγματος άλμης και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει ο περισσότερος ή όλος ο πάγος.

3

Τοποθετήστε την γαλοπούλα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα ή σε ένα καλάθι για τρόφιμα. Προσθέστε το μείγμα άλμης. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.

Οδηγίες για Μείγμα Βουτύρου
4

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τα συστατικά.

5

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι καθαρού πλαστικού περιτυλίγματος. Σχηματίστε με το μείγμα ένα μακρύ ρολό "σαν κορμό" και τυλίξτε στο πλαστικό περιτύλιγμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο.

Οδηγίες για Ψητή Γαλοπούλα
6

Αφαιρέστε τη γαλοπούλα από την άλμη. Ξεπλύνετε και στεγνώστε.

7

Αφαιρέστε το μείγμα βουτύρου από το ψυγείο και αφήστε το να μαλακώσει.

8

Τοποθετήστε τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και το λάιμ στην κοιλότητα της γαλοπούλας.

9

Δέστε την γαλοπούλα με νήμα που χρησιμοποιούν στα κρεοπωλεία ή δέστε τα πόδια μαζί. Τρίψτε το μείγμα βουτύρου σε όλες τις περιοχές του δέρματος της γαλοπούλας.

10

Γεμίστε την ψησταριά με κάρβουνο, ανάψτε και θερμάνετε στους 120°C. Προσθέστε κομμάτια ξύλου (προαιρετικά).

11

Τοποθετήστε τις αντιφλογιστικές πλάκες και τα ράφια. Τοποθετήστε ένα δοχείο συλλογής λίπους πάνω από τις πλάκες και τοποθετήστε τις κύριες σχάρες ψησίματος.

12

Τοποθετήστε την γαλοπούλα στις κύριες σχάρες ψησίματος (ψήστε για 2 ώρες).

13

Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 175°C και αλείψτε με περισσότερο βούτυρο. Αλείψτε κάθε ώρα. Αν το δέρμα είναι πολύ σκοτεινό, μπορείτε να το τυλίξετε ελαφρά με αλουμινόχαρτο.

14

Στοχευμένες εσωτερικές θερμοκρασίες: 74°C για το στήθος, 85°C για τον μηρό.

15

Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε την από την ψησταριά και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.

Ψητή Γαλοπούλα σε Άλμη Εσπεριδοειδών