Ψητός Σολομός

Yields1 Serving
Prep Time1 hr 30 minsCook Time20 minsTotal Time1 hr 50 mins
Συστατικά
 450 g Φρέσκος Σολωμός (225g ανά άτομο)
 2 Λεμόνια
 0,25 cup Σάλτσα Σόγιας
 0,25 cup Καστανή Ζάχαρη
 0,25 cup Νερό
 0,25 cup Ελαιόλαδο
 Καυτερό Πιπέρι
Οδηγίες για Ψητό Σολομό
1

Σε ένα μπολ, πιέστε το χυμό από 2 λεμόνια και ανακατέψτε με σάλτσα σόγιας, καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο και δύο δόσεις καυτερού πιπεριού από τον τρίφτη.

2

Τοποθετήστε τον σολωμό σε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης και ρίξτε το μείγμα από επάνω.

3

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες και ανακινήστε την σακούλα μία ή δύο φορές κατά την διάρκεια της ψύξης.

4

Ρυθμίστε την ψησταριά σας για άμεσο ψήσιμο (χωρίς αντιφλογιστικές πλάκες και θερμάνετε στους 165ºC.

5

Ψήστε άμεσα στους 165ºC για 10 λεπτά την κάθε πλευρά. Τα ψάρια γίνονται όταν αφαιρούνται εύκολα με ένα πιρούνι.

Recipe notes

Συμβουλές:

Να είστε ευγενικοί με τα ψάρια στην ψησταριά και σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε λαβίδα και σπάτουλα για να γυρίζετε τα ψάρια. Είναι επίσης χρήσιμο όταν ψήνετε ψάρια να τρίβετε την επιφάνεια της σχάρας με λίγο ελαιόλαδο σε λίγο χαρτί κουζίνας με την χρήση της λαβίδας. Ο σολομός με το σκληρό του δέρμα είναι ιδανικό ψάρι για την ψησταριά μας καθώς δεν διαλύεται εύκολα σε σχέση με τα υπόλοιπα ψάρια.

Πρόκειται για ένα φανταστικό και πολύ υγιεινό πιάτο (πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα τα οποία προστατεύουν την καρδιά και τις αρθρώσεις). Σερβίρεται εξαιρετικά επάνω σε φρέσκια σαλάτα.

Ingredients

Συστατικά
 450 g Φρέσκος Σολωμός (225g ανά άτομο)
 2 Λεμόνια
 0,25 cup Σάλτσα Σόγιας
 0,25 cup Καστανή Ζάχαρη
 0,25 cup Νερό
 0,25 cup Ελαιόλαδο
 Καυτερό Πιπέρι

Directions

Οδηγίες για Ψητό Σολομό
1

Σε ένα μπολ, πιέστε το χυμό από 2 λεμόνια και ανακατέψτε με σάλτσα σόγιας, καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο και δύο δόσεις καυτερού πιπεριού από τον τρίφτη.

2

Τοποθετήστε τον σολωμό σε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης και ρίξτε το μείγμα από επάνω.

3

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες και ανακινήστε την σακούλα μία ή δύο φορές κατά την διάρκεια της ψύξης.

4

Ρυθμίστε την ψησταριά σας για άμεσο ψήσιμο (χωρίς αντιφλογιστικές πλάκες και θερμάνετε στους 165ºC.

5

Ψήστε άμεσα στους 165ºC για 10 λεπτά την κάθε πλευρά. Τα ψάρια γίνονται όταν αφαιρούνται εύκολα με ένα πιρούνι.

Ψητός Σολομός