Βυθίστε ξύλινα σουβλάκια για 30 λεπτά σε νερό.
Καθαρίστε τις καραβίδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέστε γαρίδες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Είναι ιδανικό να τοποθετήσετε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα ανακατεύοντας μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Περάστε τις γαρίδες επάνω στα σουβλάκια από την ουρά προς το κεφάλι.
Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο, με 1 τουλάχιστον αντιφλογιστική πλάκα και ζεστάνετε την ψησταριά στους 175ºC.
Ψήστε έμμεσα στους 175ºC για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Recipe notes
Συμβουλές
Βρείτε ένα καλό μέρος για να προμηθευτείτε φρέσκες καραβίδες αν μπορείτε. Πρόκειται για ένα υπέροχο πρώτο πιάτο σε κάθε οικογενειακή ή φιλική σύναξη. Γίνεται δημιουργικοί με την καρύκευση των καραβίδων σας ελεύθερα. Αν προτιμάτε τις καραβίδες σας καυτερές, προσθέστε λίγη φρεσκοκομμένη πιπεριά τσίλι για να μαρινάρετε το μείγμα σας.
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο για αυτό το πιάτο (ιδανικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο). Στύψτε φρέσκο λεμόνι επάνω στις καραβίδες αν επιθυμείτε και σερβίρετε επάνω σε μία βάση από φρέσκια ρόκα ή επάνω σε μια πολύχρωμη σαλάτα.
Ingredients
Directions
Βυθίστε ξύλινα σουβλάκια για 30 λεπτά σε νερό.
Καθαρίστε τις καραβίδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέστε γαρίδες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Είναι ιδανικό να τοποθετήσετε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα ανακατεύοντας μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Περάστε τις γαρίδες επάνω στα σουβλάκια από την ουρά προς το κεφάλι.
Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο, με 1 τουλάχιστον αντιφλογιστική πλάκα και ζεστάνετε την ψησταριά στους 175ºC.
Ψήστε έμμεσα στους 175ºC για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.