Καραβίδες με Σκόρδο και Μαϊντανό

Yields1 Serving
Prep Time1 hr
Συστατικά
 600 g φρέσκες καραβίδες
 3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
 0,30 cup ελαιόλαδο
 ψιλοκομμένος μαϊντανός
 Ξύλινα σουβλάκια
Οδηγίες για Καραβίδες με Σκόρδο και Μαϊντανό
1

Βυθίστε ξύλινα σουβλάκια για 30 λεπτά σε νερό.

2

Καθαρίστε τις καραβίδες.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

4

Προσθέστε γαρίδες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.

5

Είναι ιδανικό να τοποθετήσετε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα ανακατεύοντας μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

6

Περάστε τις γαρίδες επάνω στα σουβλάκια από την ουρά προς το κεφάλι.

7

Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο, με 1 τουλάχιστον αντιφλογιστική πλάκα και ζεστάνετε την ψησταριά στους 175ºC.

8

Ψήστε έμμεσα στους 175ºC για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Recipe notes

Συμβουλές

Βρείτε ένα καλό μέρος για να προμηθευτείτε φρέσκες καραβίδες αν μπορείτε. Πρόκειται για ένα υπέροχο πρώτο πιάτο σε κάθε οικογενειακή ή φιλική σύναξη. Γίνεται δημιουργικοί με την καρύκευση των καραβίδων σας ελεύθερα. Αν προτιμάτε τις καραβίδες σας καυτερές, προσθέστε λίγη φρεσκοκομμένη πιπεριά τσίλι για να μαρινάρετε το μείγμα σας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο για αυτό το πιάτο (ιδανικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο). Στύψτε φρέσκο λεμόνι επάνω στις καραβίδες αν επιθυμείτε και σερβίρετε επάνω σε μία βάση από φρέσκια ρόκα ή επάνω σε μια πολύχρωμη σαλάτα.

Ingredients

Συστατικά
 600 g φρέσκες καραβίδες
 3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
 0,30 cup ελαιόλαδο
 ψιλοκομμένος μαϊντανός
 Ξύλινα σουβλάκια

Directions

Οδηγίες για Καραβίδες με Σκόρδο και Μαϊντανό
1

Βυθίστε ξύλινα σουβλάκια για 30 λεπτά σε νερό.

2

Καθαρίστε τις καραβίδες.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

4

Προσθέστε γαρίδες και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.

5

Είναι ιδανικό να τοποθετήσετε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα ανακατεύοντας μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

6

Περάστε τις γαρίδες επάνω στα σουβλάκια από την ουρά προς το κεφάλι.

7

Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο, με 1 τουλάχιστον αντιφλογιστική πλάκα και ζεστάνετε την ψησταριά στους 175ºC.

8

Ψήστε έμμεσα στους 175ºC για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Καραβίδες με Σκόρδο και Μαϊντανό