Ψητές Γαρίδες με Παρμεζάνα

Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time10 minsTotal Time40 mins
Συστατικά Γαρίδας
 700 g μεγάλες γαρίδες με ουρά, καθαρισμένες
 2 tbsp ελαιόλαδο
 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
 85 g Παρμεζάνα (τριμμένη)
 2 ολόκληρα limes (στημένα)
 2 tbsp κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
 αλάτι και πιπέρι στην γεύση
Συστατικά Σάλτσας Κοκτέιλ
 1 cup κέτσαπ
 0,13 cup προετοιμασμένο αγριοράπανο
 1 tsp χυμός lime (1 lime)
 1 tbsp κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
 2 tsp σάλτσα worcestershire
 αλάτι και πιπέρι στην γεύση
Οδηγίες για Ψητές Γαρίδες με Παρμεζάνα
1

Για τη σάλτσα κοκτέιλ, συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, καλύψτε τα με καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο.

2

Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο σε θερμοκρασία 205°C.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το χυμό λάιμ. Αλάτι και πιπέρι στην γεύση. Πιέστε τις γαρίδες για να στεγνώσουν με χαρτί κουζίνας, στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες στο μείγμα και ρίξτε τα συστατικά έως ότου οι γαρίδες επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

4

Τοποθετήστε ένα μόνο στρώμα με γαρίδες σε ένα ελαφρώς λιπαρό αντικολλητικό φύλλο και τοποθετήστε το στην ψησταριά.

5

Ψήστε τις γαρίδες για 8-10 λεπτά μέχρι να είναι πιο σκληρές και ροζ. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα δίσκο και σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα κοκτέιλ.

Σημειώσεις Συνταγής

Primo Roasted Parmesan Shrimp Recipe PDF

Ingredients

Συστατικά Γαρίδας
 700 g μεγάλες γαρίδες με ουρά, καθαρισμένες
 2 tbsp ελαιόλαδο
 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
 85 g Παρμεζάνα (τριμμένη)
 2 ολόκληρα limes (στημένα)
 2 tbsp κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
 αλάτι και πιπέρι στην γεύση
Συστατικά Σάλτσας Κοκτέιλ
 1 cup κέτσαπ
 0,13 cup προετοιμασμένο αγριοράπανο
 1 tsp χυμός lime (1 lime)
 1 tbsp κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
 2 tsp σάλτσα worcestershire
 αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Directions

Οδηγίες για Ψητές Γαρίδες με Παρμεζάνα
1

Για τη σάλτσα κοκτέιλ, συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, καλύψτε τα με καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο.

2

Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο σε θερμοκρασία 205°C.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το χυμό λάιμ. Αλάτι και πιπέρι στην γεύση. Πιέστε τις γαρίδες για να στεγνώσουν με χαρτί κουζίνας, στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες στο μείγμα και ρίξτε τα συστατικά έως ότου οι γαρίδες επικαλυφθούν ομοιόμορφα.

4

Τοποθετήστε ένα μόνο στρώμα με γαρίδες σε ένα ελαφρώς λιπαρό αντικολλητικό φύλλο και τοποθετήστε το στην ψησταριά.

5

Ψήστε τις γαρίδες για 8-10 λεπτά μέχρι να είναι πιο σκληρές και ροζ. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα δίσκο και σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα κοκτέιλ.

Σημειώσεις Συνταγής
Ψητές Γαρίδες με Παρμεζάνα