Βοδινές Στηθοπλευρές

Συστατικά
45 kg Βοδινές στηθοπλευρές (4-4.5kg)
27 cups φρέσκο μαύρο πιπέρι
27 cups θαλασσινό αλάτι

Accessories

  • 2 σακούλες με κομμάτια ξύλου βελανιδιάς (μέγεθος παλάμης)
  • 2 σακούλες με κομμάτια ξύλου από φρούτα: Μήλο, Κεράσι ή Ροδάκινο (μέγεθος παλάμης)
Prep Instructions
1

Αφαιρέστε τις στηθοπλευρές από το ψυγείο 1 ώρα πριν την προετοιμασία.

2

Τοποθετήστε τις στηθοπλευρές σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή σε ένα μεγάλο φύλλο μπισκότων. Κόψτε το ασημένιο δέρμα και κόψτε το λίπος σε πάχος μέχρι το πολύ μισό εκατοστό για να επιτρέψετε στο κατύκευμα και τον καπνό να διεισδύσει στο κρέας. Προαιρετικά, μπορείτε να περικόψετε τα πιο λεπτά άκρα , αλλά εμείς δεν το κάναμε αυτό.

3

Ανακατεύουμε καλά το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και στη συνέχεια εφαρμόζουμε μια ελαφριά επίστρωση σε όλες τις πλευρές του στήθους. Θα πρέπει να είστε σε θέση να δείτε το κρέας μέσα από το τρίψιμο. Αφήστε το στήθος έξω για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενώ παίρνετε το γκριλ έτοιμο.

Οδηγίες Ψησίματος
4

Αφαιρέστε τις σχάρες ψησίματος, ανάψτε τα κάρβουνα στην αριστερή πλευρά. Θέλετε να τα πηχάκια να τροφοδοτήσουν τα κάρβουνα από αριστερά προς τα δεξιά. Θερμάνετε την ψησταριά στους 107-121°C. Αναμένετε τον χρόνο ψησίματος περίπου στα 60-90 λεπτά το μισό κιλό σε αυτό το εύρος θερμοκρασίας. Το 4.5 κιλά κομμάτι στηθοπλευρών που καπνίσαμε εμείς χρειάστηκε 13 ώρες για να φτάσει σε θερμοκρασία πυρήνα 91°C.

5

Τοποθετήστε τα κομμάτια ξύλου σε διαφορετικά μήκη γύρω από τα αναμμένα κάρβουνα, έτσι ώστε να παράγουν καπνό για τις επόμενες 3-4 ώρες και όχι όλα την ίδια στιγμή. Εισάγετε τις αντιφλογιστικές σχάρες και πλάκες, προσθέστε το ταψάκι συλλογής επάνω από αυτές και κατόπιν εισάγετε τις σχάρες ψησίματος.

6

Τοποθετήστε τις στηθοπλευρές στην ψησταριά "με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω" με το πιο χοντρό κομμάτι του κρέατος στην αριστερή πλευρά. Θέλετε το πιο χοντρό κομμάτι επάνω από τα αναμμένα κάρβουνα και το πιο λεπτό κομμάτι στην πιο δροσερή πλευρά καθώς θα τελειώσει πιο νωρίς.

7

Τοποθετήστε μία μεταλλική κούπα ή ένα μεταλλικό μπολ με νερό στην σχάρα ψησίματος δίπλα από το κρέας για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον με περισσότερη υγρασία.

8

Εάν χρησιμοποιείτε ένα απομακρυσμένο θερμόμετρο, τοποθετήστε την βελόνα στο πιο παχύ κομμάτι του στήθους. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης μετά από 4-6 ώρες μαγειρέματος, στη συνέχεια κάθε ώρα έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.

9

Ψήστε σε εσωτερική θερμοκρασία 71°C. Η θερμοκρασία θα "σταματήσει" στους 71-77°C. Θα παρατηρήσετε ότι η εσωτερική θερμοκρασία θα παραμείνει η ίδια ή ακόμα χαμηλότερη ελαφρά για 1-3 ώρες. Αυτό συμβαίνει όταν η υγρασία στο κρέας ωθείται στο μέσο της κοπής. Μην αυξήσετε τη θερμοκρασία της σχάρας.

10

Αφαιρέστε τις στηθοπλευρές και τοποθετήστε τις στο χαρτί κρεοπωλείων (αρκετό χαρτί για διπλό περιτύλιγμα). Αφαιρέστε το δοχείο νερού. Τοποθετήστε το κρέας στην σχάρα και ψήστε σε εσωτερική θερμοκρασία 93-96°C. Το χαρτί κρεοπωλείου μπορεί να αντικαταστήσει το αλουμινόχαρτο.r.

11

Αφαιρέστε το στήθος από την ψησταριά και τυλίξτε το με ένα πρόσθετο στρώμα χάρτινου κρεοπωλείου ή αλουμινόχαρτο, στη συνέχεια τυλίξτε το σε μια πετσέτα μπάνιου και τοποθετήστε το σε ένα ψυγείο. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα για να επιτρέψετε στους χυμούς του να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Μπορείτε να το ξεκουράσετε 3-4 ώρες εάν το επιτρέπει ο χρόνος.

12

Κόψτε το λεπτότερο τμήμα του επίπεδου σε φέτες του μισού εκατοστού. Μπορείτε να αφαιρέσετε το μυτερό σημείο και να κόψετε σε κύβους μισού εκατοστού ή να συνεχίσετε να κόβετε το υπόλοιπο ολόκληρο το κρέας μαζί.

13

Σερβίρετε με την αγαπημένη σας Μπάρμπεκιου σως και γλυκόψωμο, λάχανο, φασόλια ή πατάτες.

Σημειώσεις Συνταγής

Συμβουλές για “Μετά τις Στηθοπλευρές”

Όταν είστε έτοιμοι να τοποθετήσετε στο ψυγείο τις στηθοπλευρές, τοποθετήστε το επίπεδο κομμάτι στην βάση του συρταριού αποθήκευσης και προσθέστε λίγο νερό για να διατηρήσετε την υγρασία του κρέατος. Τα μυτερά τμήματα από πάνω.

Χρησιμοποιήστε ότι απομείνει από τις στηθοπλευρές για περισσότερες συνταγές από σάντουιτς όπως στηθοπλευρές και αυγά, πίτσα με στηθοπλευρές, σούπα με στηθοπλευρές. Για ολόκληρη την ιστορία κατεβάστε το PDF τις συνταγής παρακάτω.

 

Ingredients

Συστατικά
 45 kg Βοδινές στηθοπλευρές (4-4.5kg)
 27 cups φρέσκο μαύρο πιπέρι
 27 cups θαλασσινό αλάτι

Directions

Prep Instructions
1

Αφαιρέστε τις στηθοπλευρές από το ψυγείο 1 ώρα πριν την προετοιμασία.

2

Τοποθετήστε τις στηθοπλευρές σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή σε ένα μεγάλο φύλλο μπισκότων. Κόψτε το ασημένιο δέρμα και κόψτε το λίπος σε πάχος μέχρι το πολύ μισό εκατοστό για να επιτρέψετε στο κατύκευμα και τον καπνό να διεισδύσει στο κρέας. Προαιρετικά, μπορείτε να περικόψετε τα πιο λεπτά άκρα , αλλά εμείς δεν το κάναμε αυτό.

3

Ανακατεύουμε καλά το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και στη συνέχεια εφαρμόζουμε μια ελαφριά επίστρωση σε όλες τις πλευρές του στήθους. Θα πρέπει να είστε σε θέση να δείτε το κρέας μέσα από το τρίψιμο. Αφήστε το στήθος έξω για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενώ παίρνετε το γκριλ έτοιμο.

Οδηγίες Ψησίματος
4

Αφαιρέστε τις σχάρες ψησίματος, ανάψτε τα κάρβουνα στην αριστερή πλευρά. Θέλετε να τα πηχάκια να τροφοδοτήσουν τα κάρβουνα από αριστερά προς τα δεξιά. Θερμάνετε την ψησταριά στους 107-121°C. Αναμένετε τον χρόνο ψησίματος περίπου στα 60-90 λεπτά το μισό κιλό σε αυτό το εύρος θερμοκρασίας. Το 4.5 κιλά κομμάτι στηθοπλευρών που καπνίσαμε εμείς χρειάστηκε 13 ώρες για να φτάσει σε θερμοκρασία πυρήνα 91°C.

5

Τοποθετήστε τα κομμάτια ξύλου σε διαφορετικά μήκη γύρω από τα αναμμένα κάρβουνα, έτσι ώστε να παράγουν καπνό για τις επόμενες 3-4 ώρες και όχι όλα την ίδια στιγμή. Εισάγετε τις αντιφλογιστικές σχάρες και πλάκες, προσθέστε το ταψάκι συλλογής επάνω από αυτές και κατόπιν εισάγετε τις σχάρες ψησίματος.

6

Τοποθετήστε τις στηθοπλευρές στην ψησταριά "με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω" με το πιο χοντρό κομμάτι του κρέατος στην αριστερή πλευρά. Θέλετε το πιο χοντρό κομμάτι επάνω από τα αναμμένα κάρβουνα και το πιο λεπτό κομμάτι στην πιο δροσερή πλευρά καθώς θα τελειώσει πιο νωρίς.

7

Τοποθετήστε μία μεταλλική κούπα ή ένα μεταλλικό μπολ με νερό στην σχάρα ψησίματος δίπλα από το κρέας για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον με περισσότερη υγρασία.

8

Εάν χρησιμοποιείτε ένα απομακρυσμένο θερμόμετρο, τοποθετήστε την βελόνα στο πιο παχύ κομμάτι του στήθους. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης μετά από 4-6 ώρες μαγειρέματος, στη συνέχεια κάθε ώρα έως ότου επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.

9

Ψήστε σε εσωτερική θερμοκρασία 71°C. Η θερμοκρασία θα "σταματήσει" στους 71-77°C. Θα παρατηρήσετε ότι η εσωτερική θερμοκρασία θα παραμείνει η ίδια ή ακόμα χαμηλότερη ελαφρά για 1-3 ώρες. Αυτό συμβαίνει όταν η υγρασία στο κρέας ωθείται στο μέσο της κοπής. Μην αυξήσετε τη θερμοκρασία της σχάρας.

10

Αφαιρέστε τις στηθοπλευρές και τοποθετήστε τις στο χαρτί κρεοπωλείων (αρκετό χαρτί για διπλό περιτύλιγμα). Αφαιρέστε το δοχείο νερού. Τοποθετήστε το κρέας στην σχάρα και ψήστε σε εσωτερική θερμοκρασία 93-96°C. Το χαρτί κρεοπωλείου μπορεί να αντικαταστήσει το αλουμινόχαρτο.r.

11

Αφαιρέστε το στήθος από την ψησταριά και τυλίξτε το με ένα πρόσθετο στρώμα χάρτινου κρεοπωλείου ή αλουμινόχαρτο, στη συνέχεια τυλίξτε το σε μια πετσέτα μπάνιου και τοποθετήστε το σε ένα ψυγείο. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα για να επιτρέψετε στους χυμούς του να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Μπορείτε να το ξεκουράσετε 3-4 ώρες εάν το επιτρέπει ο χρόνος.

12

Κόψτε το λεπτότερο τμήμα του επίπεδου σε φέτες του μισού εκατοστού. Μπορείτε να αφαιρέσετε το μυτερό σημείο και να κόψετε σε κύβους μισού εκατοστού ή να συνεχίσετε να κόβετε το υπόλοιπο ολόκληρο το κρέας μαζί.

13

Σερβίρετε με την αγαπημένη σας Μπάρμπεκιου σως και γλυκόψωμο, λάχανο, φασόλια ή πατάτες.

Βοδινές Στηθοπλευρές