Ζύμη για Πίτσα

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time1 hr 30 minsTotal Time1 hr 45 mins
Συστατικά
 1 πακέτο αποξηραμένη μαγιά (1 πακέτο ή περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού)
 2 tsp αλάτι
 2 tsp ζάχαρη
 200 ml ζεστό νερό
 4 tsp ελαιόλαδο
 2,50 cups αλεύρι γενικής χρήσης
Οδηγίες για Ζύμη Πίτσας
1

Ανακατέψτε αλάτι, ζάχαρη, νερό και την μαγιά σε ένα μπολ.

2

Σταδιακά ανακατέψτε σε ελαιόλαδο και στην συνέχεια αφήστε το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να πάρει μία αφρώδη υφή (περίπου 10 λεπτά).

3

Προσθέστε αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να μην είναι πλέον κολλώδης. Προσθέστε περισσότερο αλεύρι αν χρειαστείτε.

4

Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και απλώστε το για να καλύψετε όλη την επιφάνεια του μπολ.

5

Τυλίξτε την ζύμη γύρω από το μπολ και μετά καλύψτε με καθαρή πετσέτα για 1 ½ ώρα ή έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος. Πιέστε τη ζύμη προς τα κάτω για να αποβάλει τον αέρα.

6

Κόψτε την ζύμη για να δημιουργήσετε 3 λεπτές πίτσες.

7

Ρίξτε λίγο αλεύρι στο τραπέζι προετοιμασίας και πιέστε την ζύμη ώστε να γίνει επίπεδη και ρίξτε επιπλέον λίγο αλεύρι επάνω στην ζύμη.

8

Διπλώστε την ζύμη σε ένα κυκλικό σχήμα. Μόλις βγει η ζύμη, σηκώστε και στριφογυρίστε με την γροθιά σας και χρησιμοποιήστε επίσης την γροθιά σας για να συνεχίσετε να τεντώνετε έξω τη ζύμη.

9

Εάν αισθάνεστε καλά για τον εαυτό σας, προσπαθήστε να ρίξετε την ζύμη στον αέρα και να την πιάσετε με τις γροθιές σας. (Ανοδική ορμή με τα χέρια και τις γροθιές και να τα ξεχωρίσετε, κρατώντας τα χέρια επάνω). Αυτό δεν είναι δύσκολο να το μάθετε και να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας και αυτό κάνει την ζύμη της πίτσας καλύτερη.

10

Είστε πλέον έτοιμοι να φτιάξετε την πίτσα σας....

Ingredients

Συστατικά
 1 πακέτο αποξηραμένη μαγιά (1 πακέτο ή περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού)
 2 tsp αλάτι
 2 tsp ζάχαρη
 200 ml ζεστό νερό
 4 tsp ελαιόλαδο
 2,50 cups αλεύρι γενικής χρήσης

Directions

Οδηγίες για Ζύμη Πίτσας
1

Ανακατέψτε αλάτι, ζάχαρη, νερό και την μαγιά σε ένα μπολ.

2

Σταδιακά ανακατέψτε σε ελαιόλαδο και στην συνέχεια αφήστε το μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να πάρει μία αφρώδη υφή (περίπου 10 λεπτά).

3

Προσθέστε αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να μην είναι πλέον κολλώδης. Προσθέστε περισσότερο αλεύρι αν χρειαστείτε.

4

Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και απλώστε το για να καλύψετε όλη την επιφάνεια του μπολ.

5

Τυλίξτε την ζύμη γύρω από το μπολ και μετά καλύψτε με καθαρή πετσέτα για 1 ½ ώρα ή έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος. Πιέστε τη ζύμη προς τα κάτω για να αποβάλει τον αέρα.

6

Κόψτε την ζύμη για να δημιουργήσετε 3 λεπτές πίτσες.

7

Ρίξτε λίγο αλεύρι στο τραπέζι προετοιμασίας και πιέστε την ζύμη ώστε να γίνει επίπεδη και ρίξτε επιπλέον λίγο αλεύρι επάνω στην ζύμη.

8

Διπλώστε την ζύμη σε ένα κυκλικό σχήμα. Μόλις βγει η ζύμη, σηκώστε και στριφογυρίστε με την γροθιά σας και χρησιμοποιήστε επίσης την γροθιά σας για να συνεχίσετε να τεντώνετε έξω τη ζύμη.

9

Εάν αισθάνεστε καλά για τον εαυτό σας, προσπαθήστε να ρίξετε την ζύμη στον αέρα και να την πιάσετε με τις γροθιές σας. (Ανοδική ορμή με τα χέρια και τις γροθιές και να τα ξεχωρίσετε, κρατώντας τα χέρια επάνω). Αυτό δεν είναι δύσκολο να το μάθετε και να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας και αυτό κάνει την ζύμη της πίτσας καλύτερη.

10

Είστε πλέον έτοιμοι να φτιάξετε την πίτσα σας....

Ζύμη για Πίτσα