Ρυθμίστε τη σχάρα για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστικές πλάκες) και θερμάνετε σε θερμοκρασίες μεταξύ 175-230°C (το εύρος των θερμοκρασιών είναι σωστό και επιλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κύριο πιάτο που ετοιμάζετε στην ψησταριά σας).
Ξεφλουδίστε μήλα και κόψτε τα κοτσάνια.
Τοποθετήστε τα μήλα στο ταψί και πασπαλίστε γενναιόδωρα με κανέλα.
Λιώστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο και στην συνέχεια ρίξτε το μείγμα επάνω στα μήλα.
Ανακατέψτε καλά τα μήλα με ένα κουτάλι.
Ρίξτε ½ φλιτζάνι χυμό μήλου ή νερό στο πιάτο.
Τοποθετήστε τον δίσκο ψησίματος απευθείας στην ψησταριά και ιδανικά σε έμμεση θερμότητα (175-230°C) για περίπου 30 λεπτά. Ανακατέψτε τα μήλα μια ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μαγειρέψτε στην επιθυμητή σταθερότητα.
Συμβουλές:
Κόψτε τα κοτσάνια στα ως επί το πλείστον λεπτά κομμάτια αλλά έχετε μερικά μεγαλύτερα κομμάτια για να διαφοροποιήσετε την εμφάνιση του πιάτου. Χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερο χυμό μήλου ή νερό αν θέλετε μια ωραία γευστική σάλτσα για να ρίξετε επάνω από το χοιρινό ή το κοτόπουλο. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια για ένα υπέροχο επιδόρπιο.
* Αν επιθυμείτε να μειώσετε την ζάχαρη, χρησιμοποιήστε το ½ της ποσότητας καστανής ζάχαρης και χρησιμοποιήστε νερό αντί για χυμό μήλου.
Ingredients
Directions
Ρυθμίστε τη σχάρα για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστικές πλάκες) και θερμάνετε σε θερμοκρασίες μεταξύ 175-230°C (το εύρος των θερμοκρασιών είναι σωστό και επιλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κύριο πιάτο που ετοιμάζετε στην ψησταριά σας).
Ξεφλουδίστε μήλα και κόψτε τα κοτσάνια.
Τοποθετήστε τα μήλα στο ταψί και πασπαλίστε γενναιόδωρα με κανέλα.
Λιώστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο και στην συνέχεια ρίξτε το μείγμα επάνω στα μήλα.
Ανακατέψτε καλά τα μήλα με ένα κουτάλι.
Ρίξτε ½ φλιτζάνι χυμό μήλου ή νερό στο πιάτο.
Τοποθετήστε τον δίσκο ψησίματος απευθείας στην ψησταριά και ιδανικά σε έμμεση θερμότητα (175-230°C) για περίπου 30 λεπτά. Ανακατέψτε τα μήλα μια ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μαγειρέψτε στην επιθυμητή σταθερότητα.