Ψητά Μήλα

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins
Συστατικά
 3 Μήλα
 Κανέλα
 Καστανή ζάχαρη
 1 tbsp βούτυρο
 0,50 cup Χυμός μήλου
Οδηγίες για Ψητά Μήλα
1

Ρυθμίστε τη σχάρα για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστικές πλάκες) και θερμάνετε σε θερμοκρασίες μεταξύ 175-230°C (το εύρος των θερμοκρασιών είναι σωστό και επιλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κύριο πιάτο που ετοιμάζετε στην ψησταριά σας).

2

Ξεφλουδίστε μήλα και κόψτε τα κοτσάνια.

3

Τοποθετήστε τα μήλα στο ταψί και πασπαλίστε γενναιόδωρα με κανέλα.

4

Λιώστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.

5

Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο και στην συνέχεια ρίξτε το μείγμα επάνω στα μήλα.

6

Ανακατέψτε καλά τα μήλα με ένα κουτάλι.

7

Ρίξτε ½ φλιτζάνι χυμό μήλου ή νερό στο πιάτο.

8

Τοποθετήστε τον δίσκο ψησίματος απευθείας στην ψησταριά και ιδανικά σε έμμεση θερμότητα (175-230°C) για περίπου 30 λεπτά. Ανακατέψτε τα μήλα μια ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

9

Μαγειρέψτε στην επιθυμητή σταθερότητα.

Recipe notes

Συμβουλές:

Κόψτε τα κοτσάνια στα ως επί το πλείστον λεπτά κομμάτια αλλά έχετε μερικά μεγαλύτερα κομμάτια για να διαφοροποιήσετε την εμφάνιση του πιάτου. Χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερο χυμό μήλου ή νερό αν θέλετε μια ωραία γευστική σάλτσα για να ρίξετε επάνω από το χοιρινό ή το κοτόπουλο. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια για ένα υπέροχο επιδόρπιο.

 

* Αν επιθυμείτε να μειώσετε την ζάχαρη, χρησιμοποιήστε  το ½  της ποσότητας  καστανής ζάχαρης και χρησιμοποιήστε νερό αντί για χυμό μήλου.

Ingredients

Συστατικά
 3 Μήλα
 Κανέλα
 Καστανή ζάχαρη
 1 tbsp βούτυρο
 0,50 cup Χυμός μήλου

Directions

Οδηγίες για Ψητά Μήλα
1

Ρυθμίστε τη σχάρα για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστικές πλάκες) και θερμάνετε σε θερμοκρασίες μεταξύ 175-230°C (το εύρος των θερμοκρασιών είναι σωστό και επιλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κύριο πιάτο που ετοιμάζετε στην ψησταριά σας).

2

Ξεφλουδίστε μήλα και κόψτε τα κοτσάνια.

3

Τοποθετήστε τα μήλα στο ταψί και πασπαλίστε γενναιόδωρα με κανέλα.

4

Λιώστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.

5

Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο και στην συνέχεια ρίξτε το μείγμα επάνω στα μήλα.

6

Ανακατέψτε καλά τα μήλα με ένα κουτάλι.

7

Ρίξτε ½ φλιτζάνι χυμό μήλου ή νερό στο πιάτο.

8

Τοποθετήστε τον δίσκο ψησίματος απευθείας στην ψησταριά και ιδανικά σε έμμεση θερμότητα (175-230°C) για περίπου 30 λεπτά. Ανακατέψτε τα μήλα μια ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

9

Μαγειρέψτε στην επιθυμητή σταθερότητα.

Recipe notes
Ψητά Μήλα