Πουρές Γλυκοπατάτας

Yields1 Serving
Συστατικά
 2 μεγάλες Γλυκοπατάτες
 5 cups Γάλα
 5 tsp Αλάτι
 1 tbsp Βούτυρο
 Κομμένη Πιπεριά (για γεύση)
Sweet Potato Mash Directions
1

Ρυθμίστε την Ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστηκές σχάρες) και θερμάνετε στους 175ºC με 230ºC (το εύρος των θερμοκρασιών είναι εντάξει και επιλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κυρίως πιάτο που ψήνετε στην ψησταριά σας).

2

Ξεπλύνετε τις πατάτες και τρυπήστε τις μερικές φορές με ένα πιρούνι.

3

Τυλίξτε δύο φορές κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο.

4

Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες κατευθείαν πάνω στην ψησταριά και ιδανικά για έμμεσο ψήσιμο σε θερμοκρασία 175ºC με 230ºC για περίπου 1 ώρα (πάνω-κάτω ανάλογα το μέγεθος και την τελική θερμοκρασία).

5

Πάρτε ένα γάντι για να πιέσετε τις πατάτες. Οι πατάτες είναι έτοιμες να βγουν όταν είναι απαλές κατά την συμπίεση.

6

Αφαιρέστε την φλούδα από τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο ανθεκτικό μπολ.

7

Προσθέστε γάλα, αλάτι, πιπέρι (στην γεύση) και βούτυρο και ανακατέψτε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ ή χρησιμοποιήστε πολτοποιητή πατάτας και ανακατέψτε ή πιέστε τις μέχρι να είναι έτοιμες.

Σημειώσεις Συνταγής

Συμβουλές:

Προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο γάλα για να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή. Επίσης, λίγη κανέλα μπορεί να ταιριάξει πολύ ωραία με τις γλυκοπατάτες. Μπορείτε να σερβίρετε τις γλυκοπατάτες σας κατευθείαν και από το Primo σας.

Οι γλυκοπατάτες είναι πολύ υγιεινές αλλά με την προσθήκη του γάλακτος και του βουτύρου μειώστε την ποσότητα της μερίδας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη (με βάση την canola ή το ελαιόλαδο) αντί για βούτυρο και αποβουτυρωμένο γάλα αντί για κρέμα.

Ingredients

Συστατικά
 2 μεγάλες Γλυκοπατάτες
 5 cups Γάλα
 5 tsp Αλάτι
 1 tbsp Βούτυρο
 Κομμένη Πιπεριά (για γεύση)

Directions

Sweet Potato Mash Directions
1

Ρυθμίστε την Ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστηκές σχάρες) και θερμάνετε στους 175ºC με 230ºC (το εύρος των θερμοκρασιών είναι εντάξει και επιλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κυρίως πιάτο που ψήνετε στην ψησταριά σας).

2

Ξεπλύνετε τις πατάτες και τρυπήστε τις μερικές φορές με ένα πιρούνι.

3

Τυλίξτε δύο φορές κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο.

4

Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες κατευθείαν πάνω στην ψησταριά και ιδανικά για έμμεσο ψήσιμο σε θερμοκρασία 175ºC με 230ºC για περίπου 1 ώρα (πάνω-κάτω ανάλογα το μέγεθος και την τελική θερμοκρασία).

5

Πάρτε ένα γάντι για να πιέσετε τις πατάτες. Οι πατάτες είναι έτοιμες να βγουν όταν είναι απαλές κατά την συμπίεση.

6

Αφαιρέστε την φλούδα από τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο ανθεκτικό μπολ.

7

Προσθέστε γάλα, αλάτι, πιπέρι (στην γεύση) και βούτυρο και ανακατέψτε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ ή χρησιμοποιήστε πολτοποιητή πατάτας και ανακατέψτε ή πιέστε τις μέχρι να είναι έτοιμες.

Πουρές Γλυκοπατάτας