“Τρομακτικές” Γεμιστές Πιπεριές

Yields1 Serving
Prep Time1 hr 30 minsCook Time50 minsTotal Time2 hrs 20 mins
Ingredients
 6 μεγάλες πιπεριές
 450 g μοσχαρίσιος κιμάς
 1 ολόκληρο κίτρινο κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
 1,80 κουτί 225g ρύζι
 1 280g κουτάκι ντομάτες σε κύβους
 2 cups τριμμένο τυρί
 2 tbsp βούτυρο
 2,50 cups νερό
 αλάτι και πιπέρι στην γεύση
Οδηγίες για "Τρομακτικές" Γεμιστές Πιπεριές
Οδηγίες για την προετοιμασία
1

Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε έως ότου τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή και αφήστε τα στην άκρη. Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τον κιμά στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να δείτε χρώμα καφέ σε μέτρια φωτιά. Αποστραγγίστε το λίπος.

2

Προσθέστε 2 ½ φλιτζάνια νερό, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις τομάτες σε κύβους. Ακολουθήστε τις οδηγίες ψησίματος ρυζιού. Κρατήστε το περιεχόμενο καλυμμένο μέχρι να χρειαστεί.

3

Κόψτε την κορυφή κάθε πιπεριάς, αφαιρέστε τον πυρήνα και τις λευκές μεμβράνες, στη συνέχεια ξεπλύνετε κάθε πιπεριά και στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα.

4

Με ένα μαχαίρι αποκοπής ή ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα, χαράξτε ένα πρόσωπο σε κάθε πιπεριά (αναζητήσαμε google εικόνες για "κολοκύθα με σκαλισμένα πρόσωπα" για έμπνευση).

5

Με ένα μεγάλο κουτάλι, γεμίστε κάθε πιπεριά με το ρύζι. Πιέστε το μείγμα προς τα κάτω και αφήστε χώρο στο επάνω μέρος. Τοποθετήστε στην κορυφή κάθε πιπεριάς τριμμένο τυρί. Οι γεμιστές πιπεριές μπορούν να προετοιμαστούν νωρίτερα και να διατηρηθούν στο ψυγείο.

Cooking Instructions
6

Ζεσταίνετε την σχάρα στους 175°C με μια πέτρα ψησίματος στις σχάρες ψησίματος.

7

Τοποθετήστε κάθε πιπεριά στην πέτρα ψησίματος και ψήστε για 45-60 λεπτά. Για ευκολότερη απομάκρυνση, οι πιπεριές μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα φύλλο μπισκότων ή σε ένα στρογγυλό αλουμινόχαρτο πίτας και στην συνέχεια τοποθετούνται στην πέτρα ψησίματος.

8

Οι πιπεριές είναι έτοιμες όταν στην επιφάνειά τους δημιουργούνται ρυτίδες. Σερβίρετε αμέσως.

Σημειώσεις Συνταγής

Ψησταριά & Αξεσουάρ που χρησιμοποιήθηκαν

Primo Oval XL 400

Πέτρα ψησίματος

Φυσικό ξυλοκάρβουνο

Προσανάμματα

Ingredients

Ingredients
 6 μεγάλες πιπεριές
 450 g μοσχαρίσιος κιμάς
 1 ολόκληρο κίτρινο κρεμμύδι
 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
 1,80 κουτί 225g ρύζι
 1 280g κουτάκι ντομάτες σε κύβους
 2 cups τριμμένο τυρί
 2 tbsp βούτυρο
 2,50 cups νερό
 αλάτι και πιπέρι στην γεύση

Directions

Οδηγίες για "Τρομακτικές" Γεμιστές Πιπεριές
Οδηγίες για την προετοιμασία
1

Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε έως ότου τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή και αφήστε τα στην άκρη. Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τον κιμά στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να δείτε χρώμα καφέ σε μέτρια φωτιά. Αποστραγγίστε το λίπος.

2

Προσθέστε 2 ½ φλιτζάνια νερό, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις τομάτες σε κύβους. Ακολουθήστε τις οδηγίες ψησίματος ρυζιού. Κρατήστε το περιεχόμενο καλυμμένο μέχρι να χρειαστεί.

3

Κόψτε την κορυφή κάθε πιπεριάς, αφαιρέστε τον πυρήνα και τις λευκές μεμβράνες, στη συνέχεια ξεπλύνετε κάθε πιπεριά και στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα.

4

Με ένα μαχαίρι αποκοπής ή ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα, χαράξτε ένα πρόσωπο σε κάθε πιπεριά (αναζητήσαμε google εικόνες για "κολοκύθα με σκαλισμένα πρόσωπα" για έμπνευση).

5

Με ένα μεγάλο κουτάλι, γεμίστε κάθε πιπεριά με το ρύζι. Πιέστε το μείγμα προς τα κάτω και αφήστε χώρο στο επάνω μέρος. Τοποθετήστε στην κορυφή κάθε πιπεριάς τριμμένο τυρί. Οι γεμιστές πιπεριές μπορούν να προετοιμαστούν νωρίτερα και να διατηρηθούν στο ψυγείο.

Cooking Instructions
6

Ζεσταίνετε την σχάρα στους 175°C με μια πέτρα ψησίματος στις σχάρες ψησίματος.

7

Τοποθετήστε κάθε πιπεριά στην πέτρα ψησίματος και ψήστε για 45-60 λεπτά. Για ευκολότερη απομάκρυνση, οι πιπεριές μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα φύλλο μπισκότων ή σε ένα στρογγυλό αλουμινόχαρτο πίτας και στην συνέχεια τοποθετούνται στην πέτρα ψησίματος.

8

Οι πιπεριές είναι έτοιμες όταν στην επιφάνειά τους δημιουργούνται ρυτίδες. Σερβίρετε αμέσως.

“Τρομακτικές” Γεμιστές Πιπεριές