Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε έως ότου τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή και αφήστε τα στην άκρη. Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τον κιμά στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να δείτε χρώμα καφέ σε μέτρια φωτιά. Αποστραγγίστε το λίπος.
Προσθέστε 2 ½ φλιτζάνια νερό, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις τομάτες σε κύβους. Ακολουθήστε τις οδηγίες ψησίματος ρυζιού. Κρατήστε το περιεχόμενο καλυμμένο μέχρι να χρειαστεί.
Κόψτε την κορυφή κάθε πιπεριάς, αφαιρέστε τον πυρήνα και τις λευκές μεμβράνες, στη συνέχεια ξεπλύνετε κάθε πιπεριά και στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα.
Με ένα μαχαίρι αποκοπής ή ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα, χαράξτε ένα πρόσωπο σε κάθε πιπεριά (αναζητήσαμε google εικόνες για "κολοκύθα με σκαλισμένα πρόσωπα" για έμπνευση).
Με ένα μεγάλο κουτάλι, γεμίστε κάθε πιπεριά με το ρύζι. Πιέστε το μείγμα προς τα κάτω και αφήστε χώρο στο επάνω μέρος. Τοποθετήστε στην κορυφή κάθε πιπεριάς τριμμένο τυρί. Οι γεμιστές πιπεριές μπορούν να προετοιμαστούν νωρίτερα και να διατηρηθούν στο ψυγείο.
Ζεσταίνετε την σχάρα στους 175°C με μια πέτρα ψησίματος στις σχάρες ψησίματος.
Τοποθετήστε κάθε πιπεριά στην πέτρα ψησίματος και ψήστε για 45-60 λεπτά. Για ευκολότερη απομάκρυνση, οι πιπεριές μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα φύλλο μπισκότων ή σε ένα στρογγυλό αλουμινόχαρτο πίτας και στην συνέχεια τοποθετούνται στην πέτρα ψησίματος.
Οι πιπεριές είναι έτοιμες όταν στην επιφάνειά τους δημιουργούνται ρυτίδες. Σερβίρετε αμέσως.
Σημειώσεις Συνταγής
Ψησταριά & Αξεσουάρ που χρησιμοποιήθηκαν
Primo Oval XL 400
Πέτρα ψησίματος
Φυσικό ξυλοκάρβουνο
Προσανάμματα
Ingredients
Directions
Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε έως ότου τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή και αφήστε τα στην άκρη. Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και τον κιμά στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να δείτε χρώμα καφέ σε μέτρια φωτιά. Αποστραγγίστε το λίπος.
Προσθέστε 2 ½ φλιτζάνια νερό, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις τομάτες σε κύβους. Ακολουθήστε τις οδηγίες ψησίματος ρυζιού. Κρατήστε το περιεχόμενο καλυμμένο μέχρι να χρειαστεί.
Κόψτε την κορυφή κάθε πιπεριάς, αφαιρέστε τον πυρήνα και τις λευκές μεμβράνες, στη συνέχεια ξεπλύνετε κάθε πιπεριά και στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα.
Με ένα μαχαίρι αποκοπής ή ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα, χαράξτε ένα πρόσωπο σε κάθε πιπεριά (αναζητήσαμε google εικόνες για "κολοκύθα με σκαλισμένα πρόσωπα" για έμπνευση).
Με ένα μεγάλο κουτάλι, γεμίστε κάθε πιπεριά με το ρύζι. Πιέστε το μείγμα προς τα κάτω και αφήστε χώρο στο επάνω μέρος. Τοποθετήστε στην κορυφή κάθε πιπεριάς τριμμένο τυρί. Οι γεμιστές πιπεριές μπορούν να προετοιμαστούν νωρίτερα και να διατηρηθούν στο ψυγείο.
Ζεσταίνετε την σχάρα στους 175°C με μια πέτρα ψησίματος στις σχάρες ψησίματος.
Τοποθετήστε κάθε πιπεριά στην πέτρα ψησίματος και ψήστε για 45-60 λεπτά. Για ευκολότερη απομάκρυνση, οι πιπεριές μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα φύλλο μπισκότων ή σε ένα στρογγυλό αλουμινόχαρτο πίτας και στην συνέχεια τοποθετούνται στην πέτρα ψησίματος.
Οι πιπεριές είναι έτοιμες όταν στην επιφάνειά τους δημιουργούνται ρυτίδες. Σερβίρετε αμέσως.