Αργοψημένα Παϊδάκια Αρνιού

Lamb is healthy and quite tasty when properly prepared. Slow Roasted Rack of Lamb off the Primo is a treat to your tastebuds.

Yields1 Serving
Prep Time1 hrCook Time2 hrs 30 minsTotal Time3 hrs 30 mins
Συστατικά
 2 Σειρές αρνίσια παϊδάκια
 3 Λεμόνια (στυμμένα)
 Ελαιόλαδο
Συστατικά Καρυκεύματος
 2 tbsp Θαλασσινό αλάτι
 2 tbsp Φρέσκο μαύρο πιπέρι
 4 tbsp Φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένος)
 4 tbsp Φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
 4 tbsp Φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
 1 tbsp Πιπέρι Cayenne
 2 tbsp Ρίγανη
 2 tbsp Σκόνη κρεμμυδιού
 2 tbsp Καπνιστή πάπρικα
 2 tbsp Τζίντζερ
 2 tbsp Σκόνη σκόρδου
 2 tbsp Αλάτι
 2 tbsp Σκόνη μουστάρδας
 2 tbsp Κύμινο
 2 tbsp Σκόνη τσίλι
Οδηγίες για Αργοψημένα Παϊδάκια Αρνιού
1

Αφαιρέστε το λίπος που προεξέχει από τα παϊδάκια. Περάστε ελαφρά με ελαιόλαδο την πλευρά με το κρέας. Ψεκάστε με άφθονο καρύκευμα και πιέστε το επάνω στο κρέας ώστε να κολλήσει.

2

Τοποθετήστε σε έναν δίσκο και καλύψτε με καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 24 ώρες.

3

Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο και θερμάνετε στους 120°C.

4

Τοποθετήστε το αρνί στην ψησταριά για 2.5 ώρες.

5

Βγάλτε από την ψησταριά, τοποθετήστε σε ένα πιάτο και τυλίξτε το χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά.

6

Κόψτε σε κομμάτια και ρίξτε φρέσκο στυμμένο χυμό από λεμόνι.

Ingredients

Συστατικά
 2 Σειρές αρνίσια παϊδάκια
 3 Λεμόνια (στυμμένα)
 Ελαιόλαδο
Συστατικά Καρυκεύματος
 2 tbsp Θαλασσινό αλάτι
 2 tbsp Φρέσκο μαύρο πιπέρι
 4 tbsp Φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένος)
 4 tbsp Φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
 4 tbsp Φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο)
 1 tbsp Πιπέρι Cayenne
 2 tbsp Ρίγανη
 2 tbsp Σκόνη κρεμμυδιού
 2 tbsp Καπνιστή πάπρικα
 2 tbsp Τζίντζερ
 2 tbsp Σκόνη σκόρδου
 2 tbsp Αλάτι
 2 tbsp Σκόνη μουστάρδας
 2 tbsp Κύμινο
 2 tbsp Σκόνη τσίλι

Directions

Οδηγίες για Αργοψημένα Παϊδάκια Αρνιού
1

Αφαιρέστε το λίπος που προεξέχει από τα παϊδάκια. Περάστε ελαφρά με ελαιόλαδο την πλευρά με το κρέας. Ψεκάστε με άφθονο καρύκευμα και πιέστε το επάνω στο κρέας ώστε να κολλήσει.

2

Τοποθετήστε σε έναν δίσκο και καλύψτε με καθαρό πλαστικό περιτύλιγμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 24 ώρες.

3

Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο και θερμάνετε στους 120°C.

4

Τοποθετήστε το αρνί στην ψησταριά για 2.5 ώρες.

5

Βγάλτε από την ψησταριά, τοποθετήστε σε ένα πιάτο και τυλίξτε το χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά.

6

Κόψτε σε κομμάτια και ρίξτε φρέσκο στυμμένο χυμό από λεμόνι.

Αργοψημένα Παϊδάκια Αρνιού