Print Options:

Σαλάτα με Ψητό Καλαμπόκι

Yields1 ServingPrep Time1 hrCook Time20 minsTotal Time1 hr 20 mins

Ingredients
 8 κόκκοι καλαμποκιού (καθαρισμένοι)
 1 μεγάλο Κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
 1 πιπεριά (κόκκινη, κίτρινη ή πορτοκαλί) (ψιλοκομμένη)
 30 oz 2x440ml κουτάκια κονσέρβας μαύρα φασόλια (καθαρισμένα και αποστραγγισμένα)
 3 ολόκληρα limes (αποχυμωμένα)
 12 τοματίνια (κομμένα στην μέση)
 1 μια μεγάλη χούφτα από ρόκα
 4 tsp Ξύδι από μήλο ή λευκό ξύδι
 8 oz φέτα (θρυμματισμένη σε κύβους)
 Ελαιόλαδο
 αλάτι και πιπέρι στην γεύση
Roasted Corn Salad Directions
1

Προθερμάνετε την ψησταριά σας στους 175°C.

2

Με ένα πινέλο αλείψτε τους κόκκους καλαμποκιού με ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι στην επιθυμητή γεύση. Ψήστε το καλαμπόκι σε άμεση θερμότητα και γυρίστε κάθε λίγα λεπτά για να κατορθώσετε να δώσετε λίγο χρώμα στις μερίδες του καλαμποκιού. Ψήστε για 15-20 λεπτά.

3

Σε ένα μεγάλο πλαστικό ή κεραμικό μπολ, προσθέστε την πιπεριά, τον χυμό lime, κρεμμύδι, τα μαύρα φασόλια, ξύδι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

4

Κόψτε τα καλαμπόκια και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα συστατικά σχολαστικά.

5

Προσθέστε την ρόκα, αλάτι πιπέρι για την επιθυμητή γεύση και ανακατέψτε σχολαστικά. Ρίξτε από πάνω την φέτα.

Scroll To Top Sidebar