Καπνιστό Τυρί Cheddar με Πριονίδια Ελαιοκαρυδιάς (Κρύο Κάπνισμα)

Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time4 hrsTotal Time4 hrs 30 mins
Ingredients
 3 μπλοκ Cabot® 3-ετών ωριμασμένο λευκό cheddar (ή οποιοδήποτε τυρί υψηλής ποιότητας)
Pecan Cold Smoked Cheddar Directions
Tips for Getting Started
1

Χρησιμοποιούμε ψησταριά Primo Oval XL, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όλα τα κάρβουνα.

2

Επιλέξτε μία ώρα (ημέρα ή νύχτα) όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι 20°C ή χαμηλότερη. Αυτό θα αποτρέψει το τυρί από το να μαλακώσει και να "ιδρώσει" το λάδι στο τυρί. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες ένας δίσκος με πάγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην ψησταριά για να δροσίσει το εσωτερικό, αλλά είναι κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί.

3

Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ τυριού υψηλής ποιότητας για καλύτερη απορρόφηση του καπνού.

4

Υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ και σπιτικές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κρύο κάπνισμα. Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε αυτή τη συνταγή ήταν επιτυχημένα για εμάς.

5

Το λευκό Cheddar χρησιμοποιείται για αυτή τη συνταγή (το αγαπημένο μας), αλλά Colby, Gouda, Gruyère, Μοτσαρέλα και Provolone είναι επίσης άλλα δημοφιλή τυριά για κρύο κάπνισμα.

6

Χρησιμοποιείται πριονίδι ελαιοκαρυδιάς , αλλά οποιοδήποτε φρούτο ή ελαφρύ ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Pecan sawdust is used, but any fruit or light wood can be used. Ξύλο από κλήθρα, μήλο, ροδάκινο και πορτοκάλι είναι εξαιρετικές επιλογές. Αγριοκαρυδιά και δρυς μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά είναι τόσο ισχυρό που θα θελήσετε να μειώσετε την ποσότητα του χρόνου κρύου καπνίσματος.

7

Μπορείτε να σερβίρετε το τυρί αμέσως μετά το κρύο κάπνισμα, αλλά μπορεί να έχει αρκετά έντονη γεύση. Η καλύτερη επιλογή είναι να το καταψύξετε για τουλάχιστον 30 ημέρες. Αυτό δίνει την δυνατότητα στον καπνό να βρει τον δρόμο του μέσα στο τυρί και να του προσδώσει μία μεστή, καπνιστή γεύση. Απολαμβάνουμε την μεστή αυτή γεύση το περισσότερο μετά από 6 μήνες.

8

Το κάπνισμα δρα ως συντηρητικό, οπότε μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για πολλούς μήνες χωρίς να υπάρχει το ρίσκο να αναπτυχθεί μούχλα. Αν αναπτυχθεί κάποια μικρή ποσότητα μούχλας, απλά ξύστε και αφαιρέστε το.

9

Όταν σερβίρετε, επιτρέψτε στο τυρί να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή κοντά σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερη γεύση.

Αξεσουάρ/ Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν
10

Πριονίδια Ελαιοκαρυδιάς

11

Αναπτήρας Βουτανίου (ή οποιοσδήποτε άλλος αναπτήρας)

12

3 μπλοκ Cabot® 3-ετών ωριμασμένο λευκό cheddar (ή οποιοδήποτε άλλο τυρί υψηλής ποιότητας)

13

Δίσκος συρμάτινων πλεγμάτων από ανοξείδωτο χάλυβα (μπορεί να αντικατασταθεί ένα ράφι ψησίματος ή ένα φύλλο μπισκότων)

14

18 σφραγιζόμενες σακούλες σάντουιτς

15

2 (3.7lt) σφραγιζόμενες σακούλες ψυγείου

Cold Smoking Instructions
16

Καθαρίστε το αχρησιμοποίητο κάρβουνο και την τέφρα από τη σχάρα για να εξασφαλίσετε την απεριόριστη ροή αέρα.

17

Γεμίστε 1,5 σειρές από τον δίσκο με πριονίδι Ελαιοκαρυδιάς (φωτογραφία 1). Κοιτάξτε τα πρώτα 5 εκατοστά του πριονιδιού, όπου θα ανάψει για να προωθήσει τη μετανάστευση των πυραμίδων (φωτογραφία 2).

18

Τοποθετήστε το δίσκο στη σχάρα του κάρβουνου και ανάψτε το πριονίδι (φωτογραφία 3). Αφήστε τον θόλο ανοιχτό για 5 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι τα κάρβουνα έχουν αρκετό οξυγόνο.

19

Ρυθμίστε την πόρτα βύθισης και τον εξαερισμό της οροφής για να επιτρέψετε την κυκλοφορία του αέρα. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε ένα ελαφρύ ποσό καπνού να εξέρχεται από τον εξαερισμό της οροφής (φωτογραφία 4 & 5).

20

Κόψτε τα κομμάτια του τυριού σε τμήματα 5 εκατοστών. Το βρέξιμο του μαχαιριού πριν από κάθε κοπή βοηθάει να μην κολλάει στο τυρί και να σπάει το κομμάτι (φωτογραφία 6).

21

Ομοιόμορφα χωρίστε τα τμήματα του τυριού στο δίσκο και τοποθετήστε το στην ψησταριά (φωτογραφία 7). Καπνίστε 4 ώρες.

22

Εισάγετε κάθε τμήμα τυριού σε ξεχωριστές σφραγισμένες σακούλες σάντουιτς και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα (φωτογραφία 8). Εισάγετε 9 τμήματα σε κάθε μία από τις δύο σφραγισμένες σακούλες κατάψυξης και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα.

23

Τοποθετήστε τις δύο σακούλες στο ψυγείο για 30 ημέρες ή περισσότερο. Απολαύστε!

Ingredients

Ingredients
 3 μπλοκ Cabot® 3-ετών ωριμασμένο λευκό cheddar (ή οποιοδήποτε τυρί υψηλής ποιότητας)

Directions

Pecan Cold Smoked Cheddar Directions
Tips for Getting Started
1

Χρησιμοποιούμε ψησταριά Primo Oval XL, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όλα τα κάρβουνα.

2

Επιλέξτε μία ώρα (ημέρα ή νύχτα) όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι 20°C ή χαμηλότερη. Αυτό θα αποτρέψει το τυρί από το να μαλακώσει και να "ιδρώσει" το λάδι στο τυρί. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες ένας δίσκος με πάγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην ψησταριά για να δροσίσει το εσωτερικό, αλλά είναι κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί.

3

Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ τυριού υψηλής ποιότητας για καλύτερη απορρόφηση του καπνού.

4

Υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ και σπιτικές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κρύο κάπνισμα. Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε αυτή τη συνταγή ήταν επιτυχημένα για εμάς.

5

Το λευκό Cheddar χρησιμοποιείται για αυτή τη συνταγή (το αγαπημένο μας), αλλά Colby, Gouda, Gruyère, Μοτσαρέλα και Provolone είναι επίσης άλλα δημοφιλή τυριά για κρύο κάπνισμα.

6

Χρησιμοποιείται πριονίδι ελαιοκαρυδιάς , αλλά οποιοδήποτε φρούτο ή ελαφρύ ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Pecan sawdust is used, but any fruit or light wood can be used. Ξύλο από κλήθρα, μήλο, ροδάκινο και πορτοκάλι είναι εξαιρετικές επιλογές. Αγριοκαρυδιά και δρυς μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά είναι τόσο ισχυρό που θα θελήσετε να μειώσετε την ποσότητα του χρόνου κρύου καπνίσματος.

7

Μπορείτε να σερβίρετε το τυρί αμέσως μετά το κρύο κάπνισμα, αλλά μπορεί να έχει αρκετά έντονη γεύση. Η καλύτερη επιλογή είναι να το καταψύξετε για τουλάχιστον 30 ημέρες. Αυτό δίνει την δυνατότητα στον καπνό να βρει τον δρόμο του μέσα στο τυρί και να του προσδώσει μία μεστή, καπνιστή γεύση. Απολαμβάνουμε την μεστή αυτή γεύση το περισσότερο μετά από 6 μήνες.

8

Το κάπνισμα δρα ως συντηρητικό, οπότε μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για πολλούς μήνες χωρίς να υπάρχει το ρίσκο να αναπτυχθεί μούχλα. Αν αναπτυχθεί κάποια μικρή ποσότητα μούχλας, απλά ξύστε και αφαιρέστε το.

9

Όταν σερβίρετε, επιτρέψτε στο τυρί να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή κοντά σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερη γεύση.

Αξεσουάρ/ Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν
10

Πριονίδια Ελαιοκαρυδιάς

11

Αναπτήρας Βουτανίου (ή οποιοσδήποτε άλλος αναπτήρας)

12

3 μπλοκ Cabot® 3-ετών ωριμασμένο λευκό cheddar (ή οποιοδήποτε άλλο τυρί υψηλής ποιότητας)

13

Δίσκος συρμάτινων πλεγμάτων από ανοξείδωτο χάλυβα (μπορεί να αντικατασταθεί ένα ράφι ψησίματος ή ένα φύλλο μπισκότων)

14

18 σφραγιζόμενες σακούλες σάντουιτς

15

2 (3.7lt) σφραγιζόμενες σακούλες ψυγείου

Cold Smoking Instructions
16

Καθαρίστε το αχρησιμοποίητο κάρβουνο και την τέφρα από τη σχάρα για να εξασφαλίσετε την απεριόριστη ροή αέρα.

17

Γεμίστε 1,5 σειρές από τον δίσκο με πριονίδι Ελαιοκαρυδιάς (φωτογραφία 1). Κοιτάξτε τα πρώτα 5 εκατοστά του πριονιδιού, όπου θα ανάψει για να προωθήσει τη μετανάστευση των πυραμίδων (φωτογραφία 2).

18

Τοποθετήστε το δίσκο στη σχάρα του κάρβουνου και ανάψτε το πριονίδι (φωτογραφία 3). Αφήστε τον θόλο ανοιχτό για 5 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι τα κάρβουνα έχουν αρκετό οξυγόνο.

19

Ρυθμίστε την πόρτα βύθισης και τον εξαερισμό της οροφής για να επιτρέψετε την κυκλοφορία του αέρα. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε ένα ελαφρύ ποσό καπνού να εξέρχεται από τον εξαερισμό της οροφής (φωτογραφία 4 & 5).

20

Κόψτε τα κομμάτια του τυριού σε τμήματα 5 εκατοστών. Το βρέξιμο του μαχαιριού πριν από κάθε κοπή βοηθάει να μην κολλάει στο τυρί και να σπάει το κομμάτι (φωτογραφία 6).

21

Ομοιόμορφα χωρίστε τα τμήματα του τυριού στο δίσκο και τοποθετήστε το στην ψησταριά (φωτογραφία 7). Καπνίστε 4 ώρες.

22

Εισάγετε κάθε τμήμα τυριού σε ξεχωριστές σφραγισμένες σακούλες σάντουιτς και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα (φωτογραφία 8). Εισάγετε 9 τμήματα σε κάθε μία από τις δύο σφραγισμένες σακούλες κατάψυξης και αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα.

23

Τοποθετήστε τις δύο σακούλες στο ψυγείο για 30 ημέρες ή περισσότερο. Απολαύστε!

Καπνιστό Τυρί Cheddar με Πριονίδια Ελαιοκαρυδιάς (Κρύο Κάπνισμα)