Προσθέστε ελαιόλαδο, κρεμμύδια και σκόρδο σε μία κατσαρόλα για σάλτσα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Επιτρέψτε στο σκόρδο να ροδίσει και στα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή.
Προσθέστε τις ντομάτες, τον βασιλικό και το θυμάρι.
Ανακατέψτε μέχρι να βράσει, καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Αφαιρέστε τον βασιλικό και το θυμάρι.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε να κρυώσει για 30 λεπτά.
Πασπαλίστε το αλεύρι σε ένα ξύλο κοπής και σχηματίστε τη ζύμη σε έναν κύκλο με 30cm διάμετρο.
Αλείψτε την σάλτσα της πίτσας πάνω στην ζύμη.
Προσθέστε φρέσκια μοτσαρέλα πάνω από την σάλτσα.
Μεταφέρετε την ακατέργαστη πίτσα σε μία σπάτουλα για πίτσα (μπορείτε να πασπαλίσετε με αλεύρι την σπάτουλα για ευκολότερη μεταφορά στην ψησταριά).
Γεμίστε τη ψησταριά με μια πλήρη ποσότητα κάρβουνου, ανάψτε το σε 2-3 σημεία και αφήστε τον θόλο ανοιχτό για 5-7 λεπτά.
Τοποθετήστε τις αντιφλογιστικές πλάκες επάνω από τις σχάρες ψησίματος.
Τοποθετήστε την πέτρα ψησίματος επάνω από τις πλάκες.
Κλείστε τον θόλο με τον εξαερισμούς του πάτου και της οροφής πλήρως ανοιχτούς.
Θερμάνετε την ψησταριά στους 260-290°C.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: επιτρέψτε στις πλάκες και στην πέτρα να θερμανθούν για 20-30 λεπτά πριν τοποθετήσετε την πίτσα στην ψησταριά.
Πασπαλίστε με αλεύρι ρυζιού την πέτρα πριν τοποθετήσετε την πίτσα στην ψησταριά (το αλεύρι ρυζιού έχει υψηλότερο σημείο καύσης από το αλεύρι καλαμποκιού). Το αλεύρι επίσης θα αποτρέψει την ζύμη από το να κολλήσει.
Ψήστε 8-15 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί από την ποσότητα των υλικών στην πίτσα).
Ελέγξτε την πίτσα μετά από 5-7 λεπτά και περιστρέψτε την 180° αν είναι απαραίτητο αν η μία πλευρά ροδίζει περισσότερο από την άλλη.
Επιτρέψτε στην πίτσα να "ξεκουραστεί" για μερικά λεπτά αφού την βγάλετε από την ψησταριά και τοποθετήστε στην πίτσα φύλλα φρέσκου βασιλικού.