Ανακατέψτε καλά τα συστατικά, τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε την μαρινάδα και το κοτόπουλο σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Μαρινάρετε για 1-4 ώρες.
Αφήστε ένα μέρος της μαρινάδας για να αλείψετε τις φτερούγες κατά το ψήσιμο.
Ξεπλύνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και στεγνώστε τα. Αλείψτε τα ελαφρά με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο (η μισή πλευρά με φωτιά). Θερμάνετε την ψησταριά στους 160°C.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο για έμμεσο ψήσιμο (απέναντι από την φωτιά).
Ψήστε για 20 λεπτά. Αλείψτε με την μαρινάδα.
Αναποδογυρίστε τις φτερούγες κοτόπουλου και αλείψτε τις με την μαρινάδα.
Ψήστε για επιπλέον 20 λεπτά.
Μεταφέρετε τις φτερούγες για άμεσο ψήσιμο για 5 λεπτά για να τραγανίσετε την πέτσα. Γυρίστε συχνά.
Σερβλιρετε κατευθείαν.
Ingredients
Directions
Ανακατέψτε καλά τα συστατικά, τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετήστε την μαρινάδα και το κοτόπουλο σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Μαρινάρετε για 1-4 ώρες.
Αφήστε ένα μέρος της μαρινάδας για να αλείψετε τις φτερούγες κατά το ψήσιμο.
Ξεπλύνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και στεγνώστε τα. Αλείψτε τα ελαφρά με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο (η μισή πλευρά με φωτιά). Θερμάνετε την ψησταριά στους 160°C.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο για έμμεσο ψήσιμο (απέναντι από την φωτιά).
Ψήστε για 20 λεπτά. Αλείψτε με την μαρινάδα.
Αναποδογυρίστε τις φτερούγες κοτόπουλου και αλείψτε τις με την μαρινάδα.
Ψήστε για επιπλέον 20 λεπτά.
Μεταφέρετε τις φτερούγες για άμεσο ψήσιμο για 5 λεπτά για να τραγανίσετε την πέτσα. Γυρίστε συχνά.
Σερβλιρετε κατευθείαν.