Φτερούγες κοτόπουλου Γαρνιρισμένες με Σιρόπι Σφενδάμου

Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 15 mins
Συστατικά
 1,80 kg Φτερούγες Κοτόπουλου
Marinade Ingredients
 1,50 cups Καθαρό σιρόπι σφενδάμου
 1 λεμόνι (φρέσκος ​​χυμός)
 1,50 tbsp έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 Επιπλέον ελαιόλαδο για να αλείψουμε
 7 tsp Αλάτι
 7 tsp Φρέσκο Πιπέρι
 1 tbsp Πιπέρι Cayenne ή καυτερό κόκκινο πιπέρι *Για πικάντικες φτερούγες
Οδηγίες για Φτερούγες κοτόπουλου Γαρνιρισμένες με Σιρόπι Σφενδάμου
Οδηγίες για την Μαρινάδα:
1

Ανακατέψτε καλά τα συστατικά, τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.

2

Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

3

Τοποθετήστε την μαρινάδα και το κοτόπουλο σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Μαρινάρετε για 1-4 ώρες.

4

Αφήστε ένα μέρος της μαρινάδας για να αλείψετε τις φτερούγες κατά το ψήσιμο.

Οδηγίες Ψησίματος:
5

Ξεπλύνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και στεγνώστε τα. Αλείψτε τα ελαφρά με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

6

Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο (η μισή πλευρά με φωτιά). Θερμάνετε την ψησταριά στους 160°C.

7

Τοποθετήστε το κοτόπουλο για έμμεσο ψήσιμο (απέναντι από την φωτιά).

8

Ψήστε για 20 λεπτά. Αλείψτε με την μαρινάδα.

9

Αναποδογυρίστε τις φτερούγες κοτόπουλου και αλείψτε τις με την μαρινάδα.

10

Ψήστε για επιπλέον 20 λεπτά.

11

Μεταφέρετε τις φτερούγες για άμεσο ψήσιμο για 5 λεπτά για να τραγανίσετε την πέτσα. Γυρίστε συχνά.

12

Σερβλιρετε κατευθείαν.

Ingredients

Συστατικά
 1,80 kg Φτερούγες Κοτόπουλου
Marinade Ingredients
 1,50 cups Καθαρό σιρόπι σφενδάμου
 1 λεμόνι (φρέσκος ​​χυμός)
 1,50 tbsp έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 Επιπλέον ελαιόλαδο για να αλείψουμε
 7 tsp Αλάτι
 7 tsp Φρέσκο Πιπέρι
 1 tbsp Πιπέρι Cayenne ή καυτερό κόκκινο πιπέρι *Για πικάντικες φτερούγες

Directions

Οδηγίες για Φτερούγες κοτόπουλου Γαρνιρισμένες με Σιρόπι Σφενδάμου
Οδηγίες για την Μαρινάδα:
1

Ανακατέψτε καλά τα συστατικά, τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.

2

Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

3

Τοποθετήστε την μαρινάδα και το κοτόπουλο σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Μαρινάρετε για 1-4 ώρες.

4

Αφήστε ένα μέρος της μαρινάδας για να αλείψετε τις φτερούγες κατά το ψήσιμο.

Οδηγίες Ψησίματος:
5

Ξεπλύνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και στεγνώστε τα. Αλείψτε τα ελαφρά με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

6

Ρυθμίστε την ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο (η μισή πλευρά με φωτιά). Θερμάνετε την ψησταριά στους 160°C.

7

Τοποθετήστε το κοτόπουλο για έμμεσο ψήσιμο (απέναντι από την φωτιά).

8

Ψήστε για 20 λεπτά. Αλείψτε με την μαρινάδα.

9

Αναποδογυρίστε τις φτερούγες κοτόπουλου και αλείψτε τις με την μαρινάδα.

10

Ψήστε για επιπλέον 20 λεπτά.

11

Μεταφέρετε τις φτερούγες για άμεσο ψήσιμο για 5 λεπτά για να τραγανίσετε την πέτσα. Γυρίστε συχνά.

12

Σερβλιρετε κατευθείαν.

Φτερούγες κοτόπουλου Γαρνιρισμένες με Σιρόπι Σφενδάμου