Print Options:

Πόδι Αρνιού

Yields1 ServingPrep Time20 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 20 mins

Συστατικά
 3 kg Πόδι Αρνιού (βάρος με το κόκκαλο)
 5 Σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
 Φρέσκο Δεντρολίβανο
 Αλάτι
Οδηγίες για Πόδι Αρνιού
1

Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστικές πλάκες) και θερμάνετε περίπου στους 175ºC.

2

Καρυκεύστε το αρνί με φρέσκο τριμμένο πιπέρι (στην γεύση), αλάτι (στην γεύση), ψιλοκομμένο σκόρδο και δεντρολίβανο.

3

Χρησιμοποιήστε νήμα κρεοπωλείου για να δέσετε το πόδι και να διατηρήσετε το σχήμα του.

4

Τοποθετήστε το αρνί κατευθείαν επάνω στις σχάρες για έμμεσο ψήσιμο (175ºC) για περίπου 1 ώρα. Δεν υπάρχει ανάγκη να γυρίσετε το κρέας κατά την διάρκεια του ψησίματος. Η ιδανική θερμοκρασία πυρήνα στο τελείωμα είναι 60ºC για medium rare και 65ºC για καλοψημένο (well done).

Recipe notes

Scroll To Top Sidebar