Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστικές πλάκες) και θερμάνετε περίπου στους 175ºC.
Καρυκεύστε το αρνί με φρέσκο τριμμένο πιπέρι (στην γεύση), αλάτι (στην γεύση), ψιλοκομμένο σκόρδο και δεντρολίβανο.
Χρησιμοποιήστε νήμα κρεοπωλείου για να δέσετε το πόδι και να διατηρήσετε το σχήμα του.
Τοποθετήστε το αρνί κατευθείαν επάνω στις σχάρες για έμμεσο ψήσιμο (175ºC) για περίπου 1 ώρα. Δεν υπάρχει ανάγκη να γυρίσετε το κρέας κατά την διάρκεια του ψησίματος. Η ιδανική θερμοκρασία πυρήνα στο τελείωμα είναι 60ºC για medium rare και 65ºC για καλοψημένο (well done).
Συμβουλές:
Τοποθετήστε το ταψάκι συλλογής επάνω από την αντιφλογιστική πλάκα (κάτω από τις σχάρες) για την συλλογή των σταγόνων. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε την θερμοκρασία πυρήνα του κρέατος περίπου στα 45 λεπτά καθώς δεν θέλετε να παραψήσετε το αρνί. Προσαρμόστε τον χρόνο στην ψησταριά ανάλογα το μέγεθος του αρνιού.
Αφαιρέστε όλο το ορατό λίπος πριν καρυκεύσετε και ψήσετε. Το αρνί έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λίπος από πολλά άλλα είδη κρέατος. Απολαύστε αυτό το υπέροχο πιάτο σας κέρασμα και περιορίστε το μέγεθος των μερίδων. Σερβίρετε με ψητές πατάτες, λαχανικά και σάλτσα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή κόκκινο κρασί. Οι ψητές πατάτες μπορούν να ψηθούν την ίδια στιγμή, κόβοντάς και τοποθετώντας τις σε ένα γυάλινο πιάτο - ψεκάστε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε με το αρνί.
Ingredients
Directions
Ρυθμίστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστικές πλάκες) και θερμάνετε περίπου στους 175ºC.
Καρυκεύστε το αρνί με φρέσκο τριμμένο πιπέρι (στην γεύση), αλάτι (στην γεύση), ψιλοκομμένο σκόρδο και δεντρολίβανο.
Χρησιμοποιήστε νήμα κρεοπωλείου για να δέσετε το πόδι και να διατηρήσετε το σχήμα του.
Τοποθετήστε το αρνί κατευθείαν επάνω στις σχάρες για έμμεσο ψήσιμο (175ºC) για περίπου 1 ώρα. Δεν υπάρχει ανάγκη να γυρίσετε το κρέας κατά την διάρκεια του ψησίματος. Η ιδανική θερμοκρασία πυρήνα στο τελείωμα είναι 60ºC για medium rare και 65ºC για καλοψημένο (well done).