Η ψησταριά μπορεί να ρυθμιστεί για άμεσο ή έμμεσο ψήσιμο (με ή χωρίς αντιφλογιστικές πλάκες) για το καλαμπόκι και θερμάνετε στους 175ºC με 230ºC (Διαλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κυρίως πιάτο που ψήνετε).
Καθαρίστε το καλαμπόκι ολόκληρο χωρίς να το κόψετε και ξεπλύνετε όλες τις ίνες (έντονα λευκά κομμάτια).
Τρίψτε το καλαμπόκι με λίγο βούτυρο και αλάτι και πιπέρι στην γεύση που επιθυμείτε.
Τραβήξτε το φλοιό πίσω πάνω από το καλαμπόκι και χρησιμοποιήστε με σπάγκο κρεοπωλών ή ένα φύλλο του φλοιού για να δέσετε τον υπόλοιπο φλοιό στην κορυφή.
Τοποθετήστε το καλαμπόκι κατευθείαν πάνω στην ψησταριά στους 175ºC με 230ºC για περίπου 15-25 λεπτά (πάνω ή κάτω ανάλογα την θερμότητα). Περιστρέψτε μερικές φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος.