Print Options:

Ψητό Καλαμπόκι Ολόκληρο

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins

Ingredients
 4 ολόκληρο καλαμπόκι
 Βούτυρο
 Αλάτι
 Πιπέρι
Grilled Corn on the Cob Directions
1

Η ψησταριά μπορεί να ρυθμιστεί για άμεσο ή έμμεσο ψήσιμο (με ή χωρίς αντιφλογιστικές πλάκες) για το καλαμπόκι και θερμάνετε στους 175ºC με 230ºC (Διαλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κυρίως πιάτο που ψήνετε).

2

Καθαρίστε το καλαμπόκι ολόκληρο χωρίς να το κόψετε και ξεπλύνετε όλες τις ίνες (έντονα λευκά κομμάτια).

3

Τρίψτε το καλαμπόκι με λίγο βούτυρο και αλάτι και πιπέρι στην γεύση που επιθυμείτε.

4

Τραβήξτε το φλοιό πίσω πάνω από το καλαμπόκι και χρησιμοποιήστε με σπάγκο κρεοπωλών ή ένα φύλλο του φλοιού για να δέσετε τον υπόλοιπο φλοιό στην κορυφή.

5

Τοποθετήστε το καλαμπόκι κατευθείαν πάνω στην ψησταριά στους 175ºC με 230ºC για περίπου 15-25 λεπτά (πάνω ή κάτω ανάλογα την θερμότητα). Περιστρέψτε μερικές φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Scroll To Top Sidebar