Ψητό Καλαμπόκι Ολόκληρο

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins
Ingredients
 4 ολόκληρο καλαμπόκι
 Βούτυρο
 Αλάτι
 Πιπέρι
Grilled Corn on the Cob Directions
1

Η ψησταριά μπορεί να ρυθμιστεί για άμεσο ή έμμεσο ψήσιμο (με ή χωρίς αντιφλογιστικές πλάκες) για το καλαμπόκι και θερμάνετε στους 175ºC με 230ºC (Διαλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κυρίως πιάτο που ψήνετε).

2

Καθαρίστε το καλαμπόκι ολόκληρο χωρίς να το κόψετε και ξεπλύνετε όλες τις ίνες (έντονα λευκά κομμάτια).

3

Τρίψτε το καλαμπόκι με λίγο βούτυρο και αλάτι και πιπέρι στην γεύση που επιθυμείτε.

4

Τραβήξτε το φλοιό πίσω πάνω από το καλαμπόκι και χρησιμοποιήστε με σπάγκο κρεοπωλών ή ένα φύλλο του φλοιού για να δέσετε τον υπόλοιπο φλοιό στην κορυφή.

5

Τοποθετήστε το καλαμπόκι κατευθείαν πάνω στην ψησταριά στους 175ºC με 230ºC για περίπου 15-25 λεπτά (πάνω ή κάτω ανάλογα την θερμότητα). Περιστρέψτε μερικές φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Σημειώσεις Συνταγής

Συμβουλές:

Προσπαθήστε να βρείτε καλαμπόκι που δεν έχει αφαιρεθεί από τον φλοιό - αν δεν μπορείτε βάλτε το καλαμπόκι κατευθείαν στην ψησταριά και τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο.

Για πιο υγιεινό γεύμα αλείψτε με κάτι πιο υγιεινό αντί για βούτυρο και περιορίστε την ποσότητα του αλατιού. Το καλαμπόκι (και άλλα λαχανικά) έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και βιταμίνες. Τουλάχιστον το μισό πιάτο από κάθε μεσημεριανό και δείπνο θα πρέπει να αποτελείται από λαχανικά και σαλάτα.

Ingredients

Ingredients
 4 ολόκληρο καλαμπόκι
 Βούτυρο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

Grilled Corn on the Cob Directions
1

Η ψησταριά μπορεί να ρυθμιστεί για άμεσο ή έμμεσο ψήσιμο (με ή χωρίς αντιφλογιστικές πλάκες) για το καλαμπόκι και θερμάνετε στους 175ºC με 230ºC (Διαλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κυρίως πιάτο που ψήνετε).

2

Καθαρίστε το καλαμπόκι ολόκληρο χωρίς να το κόψετε και ξεπλύνετε όλες τις ίνες (έντονα λευκά κομμάτια).

3

Τρίψτε το καλαμπόκι με λίγο βούτυρο και αλάτι και πιπέρι στην γεύση που επιθυμείτε.

4

Τραβήξτε το φλοιό πίσω πάνω από το καλαμπόκι και χρησιμοποιήστε με σπάγκο κρεοπωλών ή ένα φύλλο του φλοιού για να δέσετε τον υπόλοιπο φλοιό στην κορυφή.

5

Τοποθετήστε το καλαμπόκι κατευθείαν πάνω στην ψησταριά στους 175ºC με 230ºC για περίπου 15-25 λεπτά (πάνω ή κάτω ανάλογα την θερμότητα). Περιστρέψτε μερικές φορές κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Ψητό Καλαμπόκι Ολόκληρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *