Καπνιστή Πράσινη Σαλάτα (κρύο κάπνισμα) με Κρεμμώδη Φέτα

Yields1 Serving
Prep Time1 hr 15 mins
Συστατικά
 1 Δοχείο με διάφορα Πράσινα
 1 Κεφάλι Μαρουλιού Romaine
 225 g Φέτα (ψιλοκομμένη)
 1 Κούπα ξινή κρέμα
 1 Κούπα μαγιονέζα
 1 Μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο ομοιόμορφα)
 2 Σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
 1 Ολόκληρο λεμόνι (αποχυμωμένο)
 0,50 Κούπα κρασί Chardonnay
 0,25 tsp Τζίντζερ
 0,25 tsp Καπνιστή πάπρικα
 0,25 tsp Αποξηραμένη ρίγανη
 6 Φρέσκα φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένο ομοιόμορφα)
 6 Ντομάτες Campari (κομμένες στα 4)
 1 Τσαμπί κόκκινα σταφύλια χωρίς σπόρους
 170 g Γλυκό και ξινό κόκκινο λάχανο
  Αλάτι Kosher και φρέσκο μαύρο πιπέρι στην γεύση
Οδηγίες για την Καπνιστή Πράσινη Σαλάτα (κρύο κάπνισμα) με Κρεμμώδη Φέτα
Απαραίτητα Εργαλεία: Δοχείο Καπνίσματος, Πριονίδι, Δίσκος (δείτε τις Σημειώσεις Συνταγής)
1

Απαραίτητα Εργαλεία: Δοχείο Καπνίσματος, Πριονίδι, Δίσκος (δείτε τις Σημειώσεις Συνταγής)

2

Τοποθετήστε την πρασινάδα και 6-8 κεφάλια μαρουλιού Romaine σε ένα δίσκο και τοποθετήστε τον στην ψησταριά. Καπνίστε (κρύο κάπνισμα) για 15 λεπτά. Τοποθετήστε την πρασινάδα σε πλαστική σακούλα που μπορεί να σφραγιστεί και καταψύξτε.

3

Τοποθετήστε τις ντομάτες και τα σταφύλια σε έναν δίσκο και τοποθετήστε τον στην ψησταριά. Καπνίστε (κρύο κάπνισμα) για 30 λεπτά. Τοποθετήστε την πρασινάδα σε πλαστική σακούλα που μπορεί να σφραγιστεί και καταψύξτε.

4

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε ξινή κρέμα, μαγιονέζα, σκόρδο, χυμό λεμονιού, τζίντζερ, πάπρικα και ρίγανη. Ανακατέψτε καλά.

5

Προσθέστε τα κρεμμύδια, το κρασί και τον βασιλικό στο μείγμα. Ανακατέψτε σχολαστικά. Τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο που μπορεί να σφραγιστεί και καταψύξτε.

6

Αφήστε τα συστατικά σαλάτας και το dressing στο ψυγείο για 1-4 ώρες.

7

Ψιλοκόψτε το μαρούλι Romaine και ανακατέψτε το μαζί με την πρασινάδα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα σταφύλια και τις ντομάτες. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πασπαλίζετε την κορυφή της πρασινάδας με το κόκκινο λάχανο. Σερβίρετε το dressing ξεχωριστά.

Σημειώσεις Συνταγής

Ψησταριά & Αξεσουάρ που χρησιμοποιήθηκαν

  • Primo Kamado All In One
  • Πριονίδια (Κλήθρα)
  • Δίσκος από ανοξείδωτο χάλυβα

Ingredients

Συστατικά
 1 Δοχείο με διάφορα Πράσινα
 1 Κεφάλι Μαρουλιού Romaine
 225 g Φέτα (ψιλοκομμένη)
 1 Κούπα ξινή κρέμα
 1 Κούπα μαγιονέζα
 1 Μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο ομοιόμορφα)
 2 Σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
 1 Ολόκληρο λεμόνι (αποχυμωμένο)
 0,50 Κούπα κρασί Chardonnay
 0,25 tsp Τζίντζερ
 0,25 tsp Καπνιστή πάπρικα
 0,25 tsp Αποξηραμένη ρίγανη
 6 Φρέσκα φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένο ομοιόμορφα)
 6 Ντομάτες Campari (κομμένες στα 4)
 1 Τσαμπί κόκκινα σταφύλια χωρίς σπόρους
 170 g Γλυκό και ξινό κόκκινο λάχανο
  Αλάτι Kosher και φρέσκο μαύρο πιπέρι στην γεύση

Directions

Οδηγίες για την Καπνιστή Πράσινη Σαλάτα (κρύο κάπνισμα) με Κρεμμώδη Φέτα
Απαραίτητα Εργαλεία: Δοχείο Καπνίσματος, Πριονίδι, Δίσκος (δείτε τις Σημειώσεις Συνταγής)
1

Απαραίτητα Εργαλεία: Δοχείο Καπνίσματος, Πριονίδι, Δίσκος (δείτε τις Σημειώσεις Συνταγής)

2

Τοποθετήστε την πρασινάδα και 6-8 κεφάλια μαρουλιού Romaine σε ένα δίσκο και τοποθετήστε τον στην ψησταριά. Καπνίστε (κρύο κάπνισμα) για 15 λεπτά. Τοποθετήστε την πρασινάδα σε πλαστική σακούλα που μπορεί να σφραγιστεί και καταψύξτε.

3

Τοποθετήστε τις ντομάτες και τα σταφύλια σε έναν δίσκο και τοποθετήστε τον στην ψησταριά. Καπνίστε (κρύο κάπνισμα) για 30 λεπτά. Τοποθετήστε την πρασινάδα σε πλαστική σακούλα που μπορεί να σφραγιστεί και καταψύξτε.

4

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε ξινή κρέμα, μαγιονέζα, σκόρδο, χυμό λεμονιού, τζίντζερ, πάπρικα και ρίγανη. Ανακατέψτε καλά.

5

Προσθέστε τα κρεμμύδια, το κρασί και τον βασιλικό στο μείγμα. Ανακατέψτε σχολαστικά. Τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο που μπορεί να σφραγιστεί και καταψύξτε.

6

Αφήστε τα συστατικά σαλάτας και το dressing στο ψυγείο για 1-4 ώρες.

7

Ψιλοκόψτε το μαρούλι Romaine και ανακατέψτε το μαζί με την πρασινάδα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα σταφύλια και τις ντομάτες. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πασπαλίζετε την κορυφή της πρασινάδας με το κόκκινο λάχανο. Σερβίρετε το dressing ξεχωριστά.

Καπνιστή Πράσινη Σαλάτα (κρύο κάπνισμα) με Κρεμμώδη Φέτα