Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε πράσο και σοτάρουμε μέχρι τα πράσα να είναι μαλακά.
Προσθέτετε τις κονσέρβες, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφήστε να κρυώσει.
Προσθέστε σε φιλέτο χοιρινού κρέατος ή ψητό χοιρινό κοντά στην θερμοκρασία τελειώματος όταν ψήνετε έμμεσα για τα τελευταία 15 λεπτά του μαγειρέματος.
Κατ'επιλογή, μπορείτε να μεταφέρετε το ψητό ή το φιλέτο για άμεσο ψήσιμο για να καραμελώσετε το γλάσο κατά την διάρκεια του ψησίματος.