Print Options:

Ψητή Μακαρονάδα με Ιταλικό Λουκάνικο

Yields1 ServingPrep Time1 hrCook Time45 minsTotal Time1 hr 45 mins

Συστατικά
 225 g σπαγγέτι (ή λιγκουίνι)
 2 αυγά
 3 cups μείγμα τυριών Μοτσαρέλας και Παρμεζάνας
 4 Ιταλικά Λουκάνικα
 70 g spaghetti sauce
Οδηγίες για Ψητή Μακαρονάδα με Ιταλικό Λουκάνικο
1

Ζεσταίνετε τη σχάρα στους 177°C για άμεσο ψήσιμο. Χρησιμοποιήστε μαλακωμένο βούτυρο ή αντικολλητικό σπρέι ψησίματος για να επικαλύψετε το εσωτερικό ενός ταψιού φούρνου 20cm. Ψήστε τα ιταλικά λουκάνικα μέχρι να γίνουν και κρατήστε τα στην άκρη. Προσθέστε τα μακαρόνια σε βραστό νερό και μαγειρέψτε τα "al dente" (9-10 λεπτά). Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε τα στα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά. Ανακατεύουμε σε 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί. Προσθέστε το μείγμα στο ταψί. Κόψτε τα λουκάνικα στα 4 και τοποθετήστε τα ομοιόμορφα επάνω στα μακαρόνια σας.

2

Ρίξτε τη σάλτσα σπαγγέτι επάνω από τα λουκάνικα και τα μακαρόνια. Προσθέστε τις αντιφλογιστικές σχάρες και πλάκες στην ψησταριά σας για έμμεσο ψήσιμο.

3

Τοποθετήστε το πιάτο ακάλυπτο στην ψησταριά και ψήστε για 30 λεπτά. Προσθέστε 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί επάνω από το μείγμα με τα μακαρόνια και ψήστε μέχρι να ροδίσει το τυρί (λίγο καφετί χρώμα) (περίπου 25-30 λεπτά). Αφαιρέστε την από την ψησταριά και αφήστε την να "ξεκουραστεί" για 5-10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Σημειώσεις Συνταγής

Scroll To Top Sidebar