Print Options:

Ψητά Μήλα

Yields1 ServingPrep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins

Συστατικά
 3 Μήλα
 Κανέλα
 Καστανή ζάχαρη
 1 tbsp βούτυρο
 0,50 cup Χυμός μήλου
Οδηγίες για Ψητά Μήλα
1

Ρυθμίστε τη σχάρα για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστικές πλάκες) και θερμάνετε σε θερμοκρασίες μεταξύ 175-230°C (το εύρος των θερμοκρασιών είναι σωστό και επιλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κύριο πιάτο που ετοιμάζετε στην ψησταριά σας).

2

Ξεφλουδίστε μήλα και κόψτε τα κοτσάνια.

3

Τοποθετήστε τα μήλα στο ταψί και πασπαλίστε γενναιόδωρα με κανέλα.

4

Λιώστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.

5

Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο και στην συνέχεια ρίξτε το μείγμα επάνω στα μήλα.

6

Ανακατέψτε καλά τα μήλα με ένα κουτάλι.

7

Ρίξτε ½ φλιτζάνι χυμό μήλου ή νερό στο πιάτο.

8

Τοποθετήστε τον δίσκο ψησίματος απευθείας στην ψησταριά και ιδανικά σε έμμεση θερμότητα (175-230°C) για περίπου 30 λεπτά. Ανακατέψτε τα μήλα μια ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

9

Μαγειρέψτε στην επιθυμητή σταθερότητα.

Recipe notes

Scroll To Top Sidebar