Ρυθμίστε τη σχάρα για έμμεσο ψήσιμο (χρησιμοποιήστε αντιφλογιστικές πλάκες) και θερμάνετε σε θερμοκρασίες μεταξύ 175-230°C (το εύρος των θερμοκρασιών είναι σωστό και επιλέξτε την θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στο κύριο πιάτο που ετοιμάζετε στην ψησταριά σας).
Ξεφλουδίστε μήλα και κόψτε τα κοτσάνια.
Τοποθετήστε τα μήλα στο ταψί και πασπαλίστε γενναιόδωρα με κανέλα.
Λιώστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο και στην συνέχεια ρίξτε το μείγμα επάνω στα μήλα.
Ανακατέψτε καλά τα μήλα με ένα κουτάλι.
Ρίξτε ½ φλιτζάνι χυμό μήλου ή νερό στο πιάτο.
Τοποθετήστε τον δίσκο ψησίματος απευθείας στην ψησταριά και ιδανικά σε έμμεση θερμότητα (175-230°C) για περίπου 30 λεπτά. Ανακατέψτε τα μήλα μια ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μαγειρέψτε στην επιθυμητή σταθερότητα.